Petrol ve doğalgaz araştırma, keşif ve işleme faaliyetleri, çevresel etkileri yüzünden takip edilmesi gereken ve çoğu durumlarda yaptırımlar gerektiren faaliyetlerdir. Bu konuda yerli ve yabacı kuruluşlar tarafından çok sayıda standartlar geliştirilmiş, yeni teknik ve yöntemler tasarlanmış ve yasal düzenlemeler çıkarılmıştır.
Bir petrol üretim bölgesinde, karbon sayısı profillemesi ve naftenik asitler ve ilgili ölçümler dahil ham petrol bileşenlerinin tespit edilmesi, bu bakımdan önemli olmaktadır. Bu tespitlerin, sadece çevre koşulları bakımından değil işletmelerin performansı açısından da yapılması gerekmektedir.
Petrol sektörü projeleri, düzenleyici bir çerçeve gerektiren karmaşık ve yüksek riskli yatırımlardır. Petrolün mülkiyeti, yabancı yatırımcılar yerine genelde ev sahibi ülkeye aittir. Genel olarak uluslar arası petrol ve gaz şirketleri, yatırım riski almak zorundadır. Bu nedenle uzun vadeli sözleşmeler yapılmakta ve ayrıntılı koşullar belirlenmektedir. Yerleşik bir petrol sektörünün var olduğu ülkelerde devlet, normal olarak petrol faaliyetlerini, bir dizi politika ve farklı bir çerçeveye dayanan yasal düzenlemelerle düzenlemektedir.
Petrol sektörünün başlıca aktörleri, resmi kuruluşlar, ulusal petrol şirketleri, uluslar arası petrol şirketleri ve bağımsız şirketlerdir. Ülkeler, petrol faaliyetlerini kendi yetki alanı içinde düzenlemekte ve kaynaklarını geliştirmek için stratejik politikalar geliştirmektedir. Bu yasal çerçeve, mali yasalar, yatırım yasaları ve diğer ilgili yasalarla işleyen petrol, doğal gaz veya hidrokarbon yasalarını içerir.
Kuruluşumuz lojistik hizmetler kapsamında verilen teknik destek ve optimizasyon hizmetleri arasında adli test hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve katitisiz bir biçimde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli hizmetler vermektedir.
Teknik destek ve optimizasyon hizmetleri arasında verilen adli test hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka downstream hizmetleri de vermektedir.