Madenlerin arama, keşif, çıkarma, hazırlama, zenginleştirme ve depolanma süreçleri sonunda ortaya bazı atıklar çıkmaktadır. Bu atıkların ortaya çıkmasından yok edilmesine kadar insan sağlığına ve doğal çevreye zarar vermeyecek şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Bu yöndeki usul ve esasları düzenlemek amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Maden Atıkları Yönetmeliği çıkarılmıştır.
Söz konusu yönetmelikte atık, işletmeler tarafından çevreye bırakılan, atılan ya da atılmak zorunda olan her çeşit madde ve malzemeler şeklinde tanımlanmıştır. Madenlerin zenginleştirilmesi işlemleri esnasında ortaya çıkan atıkların depolandığı yapılara da atık barajı denmektedir.
Bilindiği gibi cevherler, içinde bulunan ekonomik değerlerden faydalanmak üzere çeşitli madencilik çalışmaları ile jeolojik ortamlardan çıkarılan ve bazı zenginleştirme işlemlerinden geçirildikten sonra ekonomiye kazandırılan doğal kaynaklardır.
Söz konusu yönetmelik esaslarına göre maden atıkları geçici depolanırken, taşınırken ve işlenirken, toprak, hava, su dahil her türlü doğal varlık ve bitkiler, hayvanlar ve insanlar dahil her türlü canlı için risk yaratmaması, herhangi bir rahatsızlığa neden olmaması ve doğal çevrenin negatif etkilenmemesi gerekmektedir. İşletmeler bu faaliyetlerinde uygun yöntemler, makinalar ve ekipmanlar kullanmak ve gerekli önlemleri almak zorundadır. Maden atıkları hiç bir biçimde toprağa, denizlere, göllere, akarsulara ve bunlar gibi alıcı ortamlara kontrolsüz bırakılamaz.
Kuruluşumuz şantiye işletme ve kapatma hizmetleri kapsamında toprak, su ve veri yönetimi hizmetleri arasında atık hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve katitisiz bir biçimde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli üretim yapmaktadır.
Toprak, su ve veri yönetimi hizmetleri arasında verilen atık hizmetleri, bu yönde kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerden sadece bir tanesidir. Bunun dışında başka birçok şantiye işletme ve kapatma hizmetleri de verilmektedir.