Ülkemizde bulunan başlıca zengin mineral kaynakları, bor tuzları, mermer, jips, lületaşı, manyezit, kuvars, linyit, kayatuzu ve zımpara taşıdır. Başlıca mineral kaynakları ise kaolen, karbondioksit, boksit, krom, molibden, civa, toryum, gümüş ve volframdır. Ülkemizde yetersiz olan mineral kaynakları arasında, bakır, manganez, kurşun, alüminyum, maden kömürü, çinko, titan, demir, kükürt, nikel, fosfat ve kil mineralleri bulunmaktadır.
Dünya piyasalarında maden talebi giderek artmaktadır. Bu bakımdan ülkemizde gerçekleştirilecek üretim hacmi, aynı esnada madencilik sektörünün gelişmesinde önemli bir faktördür. Küresel piyasalardaki talepler metal cevherlerin ihraç edilmesi konusunda etkili olmaktadır. Bu gelişmeler ülkemiz madenciliğinde önemli fırsatlar yaratmaktadır.
Madencilik sektörü ülkemizde geleneksel bir yapıda gelişmektedir. Merkezde, büyük ve orta boyutta kamu kuruluşları yer almakta, onların çevresinde ise küçük boyutlu özel sektör kuruluşları bulunmaktadır. Ancak son yıllarda yapılan özelleştirme çalışmaları ile bu yapı şekil değiştirmeye başlamıştır. Günümüzde madenciliğin kurumsal yapısını, kamu ve özel sektör ayrımı olmadan küçük ve orta boyutlu işletmeler oluşturmaktadır.
Ülke içinde veya ülke dışında taşımacılık faaliyetleri esnasında gemilere yüklenen yüklerin miktarı çoğu zaman taraflar arasında anlaşmazlık konusu olabilmektedir. Bu anlaşmazlıkları önlemek amacı ile yetkili kuruluşlardan kargo miktar tespiti hizmetleri talep edilmektedir. Bu çalışmalarda yükün miktarını gösteren belgeler ile gerçek yük miktarı arasındaki olası farklılıklar tespit edilmektedir.
Kuruluşumuz gözetim ve numune alma hizmetleri arasında verilen yük ve gemi hizmetleri kapsamında, kargo miktar tespiti hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve katitisiz bir biçimde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli hizmetler vermektedir.
Yük ve gemi hizmetleri kapsamında verilen kargo miktar tespiti hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka gözetim ve numune alma hizmetleri de vermektedir.