Madencilik çalışmalarında üretimin en önemli aşaması olan kazı çalışmaları esnasında, kayaç içinde ve maden cevheri içinde boşluklar oluşmaktadır. Açılan bu boşlukların kalıcı veya geçici olarak tahkim edilmesi yani güçlendirilmesi gerekmektedir. Madenin damar yapısı uygun değilse, kazı ve tahkimat işlerinin mekanize olarak yürütülmesi çoğu zaman güçleşir ve daha çok emek yoğun çalışma yapılması gerekebilir. Bu durumun en büyük riski göçük olaylarının yaşanmasıdır.
Kazılarak çıkarılan maden cevheri, maden ocağının büyüklüğüne ve üretim kapasitesine bağlı olarak yukarı lojistiği gerekmektedir. Bunun için duruma göre yatay veya düşey nakliyat sistemleri kurulmaktadır. Maden ocaklarında çok değişik makinaların kullanılması, çoğu zaman özel tasarım makinalara gerek duyulması ve maden ocağının özel koşulları yüzünden nakliyat çalışmalarında kazalar yaşanmaktadır.
Maden ocaklarında çalışmaların rahat sürdürülmesi ve çalışmalar esnasında oluşabilecek çeşitli gazların risk yaratmaması için doğru ve fonksiyonel bir havalandırma sisteminin kurulmuş olması gerekir.
Madencilik faaliyetlerinde bir başka önemli süreç olan numune alma işlemleri, bazen madenin özelliklerine bağlı olarak kırma çalışması gerektirebilir. Yetkili kuruluşlar bu konuda işletmelere destek olurken, duruma göre dişli merdaneli kırıcılar veya vida beslemeli darbeli kırıcılar önermektedir. Bu sistemler mekanik örnekleme alanında mühendislik ve güvenilirlik açısından dikkat toplamaktadır.
Kuruluşumuz gözetim ve numune alma hizmetleri arasında verilen manuel ve mekanik numune alma hizmetleri kapsamında, mühendislik hizmetleri olarak kırıcı hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve katitisiz bir biçimde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli hizmetler vermektedir.
Manuel ve mekanik numune alma hizmetleri kapsamında verilen mühendislik hizmetleri olarak kırıcı hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka gözetim ve numune alma hizmetleri de vermektedir.