Madencilik faaliyetlerinde çalışmalar belli bir sıra dahilinde yürütülür. Bu sıranın ilk adımı etüt ve planlama çalışmalarıdır. Bu çalışmayı rezervlerin tespit edilmesi çalışmaları takip eder. Asıl üretim çalışmaları bundan sonra başlar. Üretim çalışmalarının en önemli faaliyetlerinden birisi kazı işleridir. Kazı çalışmaları, basit kazı araçları ve kazı makinaları ile yapılır. Bunun yanı sıra yerine ve madenin durumuna göre patlayıcı maddelerin kullanıldığı da olmaktadır.
Kazı çalışmaları esas olarak, maden cevheri içinde veya cevhere ulaşmak için kayaç içinde bir boşluk açılması işlemidir. Bu sırada açılan boşluk, bir tehlike yaratmayacak şekilde koruma altına alınır.
Madende kazı çalışmaları yapılırken, bazı risk faktörleri iş budur. Örneğin, madenin özelliklerine göre, kazı yapılırken fazla toz oluşabilir, havalandırma sistemi uygun ve yeterli olmayabilir, kazı makinaların yüzünden çok fazla gürültü ve titreşim çıkabilir, karbonmonoksit ve karbondioksit gibi gaz birikimleri oluşabilir ve çeşitli iş kazaları yaşanabilir.
Madencilik sektöründe çok önemli süreçlerden biri de numune alma işlemidir. Madenin kalitesini ve özelliklerini tespit etmek adına, yetkili kuruluşlar tarafından işletmelerde mekanik numune alma sistemleri kurulmaktadır. Bantlı besleyiciler bu amaçla tasarlanmış bir sistemdir. Bu şekilde ürün kaybı yaşanmadan, ürünün tamamını temsil edecek şekilde numune alınması sağlanmaktadır.
Kuruluşumuz gözetim ve numune alma hizmetleri arasında verilen manuel ve mekanik numune alma hizmetleri kapsamında, mühendislik hizmetleri olarak bantlı besleyiciler hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve katitisiz bir biçimde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli hizmetler vermektedir.
Manuel ve mekanik numune alma hizmetleri kapsamında verilen mühendislik hizmetleri olarak bantlı besleyiciler hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka gözetim ve numune alma hizmetleri de vermektedir.