Madencilik sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 15 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Bu hedefe ulaşabilmek için, 2018 yılı dahil her yıl yüzde 25 oranında artış sağlamak gerekmektedir. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, maden ihracatında bu artışı yakalamak için, maden izin süreçlerinin hızlanması gerekmektedir. Bu açıdan 2018 yılı kritik bir yıl olarak değerlendirilmektedir. Çünkü bu yıl istenen ivme yakalanamazsa sonraki yıllarda daha yüksek oranda artış gerçekleştirmek gerekir ki bu da kolay yakalanacak bir hedef değildir. Kısaca madencilik izinlerinin verilmesinde resmi kuruluşların da üzerine düşen sorumluluklar bulunuyor. Maden izinleri ne kadar çabuk verilirse ve süreçler ne kadar kısa tutulursa, madenlerin de ekonomiye kazandırılması o denli çabuk olacaktır.
Bugün birçok sektörde, ihtiyaç duyuşlan madenler dışarıdan ithal edilmektedir. Oysa ülkemizde birçok maden yatakları bulunmaktadır ve hedeflenen üretim artışları sağlanabilir.
Madencilik faaliyetlerinde manuel ve mekanik numune alma teknikleri önemlidir. Delgi ile numune alma işleminde maden yatağına özel burgular sokulur ve manuel olarak numune alınır. Kargı ile numune alma işlemi ise, daha çok nikel veya bakır konsantratları gibi hassas cevher numunelerine uygulanır. Kargı maden yatağına sokulur ve geri çekilir.
Kuruluşumuz gözetim ve numune alma hizmetleri arasında verilen manuel ve mekanik numune alma hizmetleri kapsamında, delgi ve kargı ile numune alma hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve katitisiz bir biçimde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli hizmetler vermektedir.
Manuel ve mekanik numune alma hizmetleri kapsamında verilen delgi ve kargı ile numune alma hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka gözetim ve numune alma hizmetleri de vermektedir.