Kuvars kayalıkları içinde bulunan altın çoğu zaman toz zerrecikleri halindedir. Bunları görmek için mikroskop kullanmak gerekebilir. Böyle bir kayadan altın elde etmek ise hiç de kolay bir iş değildir. İçinde altın tozları bulunan bir tonluk kayadan en fazla 10 gram altın elde edilmektedir. Böylesine zahmetli bir işi kolaylaştırmak için de bazı yöntemlere başvurulmaktadır. Siyanür kullanımı bu yöntemlerden biridir.
Bu yöntemde kaya kütlesi önce ufalanarak bir sarnıç içinde toplanır. Arkasından bu parçalanmış kaya üzerine suda çözündürülmüş sodyum veya potasyum siyanür dökülür. Bu şekilde parçalanmış kayalar sarnıcın dibinde toplanır ve altın eriyik haline getirilir. Daha sonra içinde altın bulunan bu eriyik alınarak çinko ile tepkimeye sokulur ve altın elde edilir.
Bir karbon ve ona bağlı üç azot içeren kimyasal bileşiklere siyanür denmektedir. Sanayide organik ve inorganik çeşitleri yaygın olarak üretilmekte ve kullanılmaktadır.
Doğru kullanım için, siyanürün kimyasal yapısını tam olarak bilmek gerekmektedir. İşletmeler bu şekilde faaliyetleri için en uygun bileşiği seçerek maliyetlerini düşürmekte, etkili arıtma stratejileri tasarlamakta, atıklarla igili risklerini değerlendirmekte ve süreçlerini optimize etmektedir.
Bu bakımdan siyanür çeşitleme, faaliyetlerinde siyanür kullanan sektörler için, buna madencilik sektörü de dahildir, önemli bilgiler sağlamaktadır. Siyanür çeşitleme çalışmalarında, siyanür sularında çeşitli siyanür çeşitleme testleri yapılmaktadır.
Kuruluşumuz analitik hizmetler arasında verilen kimyasal test hizmetleri kapsamında, basit ve kompleks bileşikler, siyanür çeşitleme hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve katitisiz bir biçimde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli hizmetler vermektedir.
Kimyasal test hizmetleri kapsamında verilen basit ve kompleks bileşikler, siyanür çeşitleme hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka kimyasal test hizmetleri de vermektedir.