Dünyada ilk üretimi yapılan yapı mazlemesi herhalde tuğladır. Tarihte ilk yerleşim yerleri, tuğla yapımına elverişli alüvyonlu toprakların bulunduğu nehir havzalarında kurulmuştur. Bu bölgeler, Nil Nehri’nin aşağı bölgeleridir. Yapılan kazılarda bu bölgelerde kalıplanmış kil tabletler ve duvar rölyefleri bulunmuştur. O dönemde tapınaklar ve gösterişli binalar tuğla tabletler ile yapılmıştır. Bu pişmemiş kil tabletler bugün kullanılan tuğlalarla aynı boyutlardadır. Yapılan karbon deneyleri, bu kil tabletlerin, yani tuğlaların MÖ 13 bin yıllarında yapıldığını gösteriyor. Bu tuğlalar çamurla yapılan ve güneşte kurutulan, pişmemiş çamur bloklardır. Bunlar günümüzde daha çok kerpiçe benzemektedir.
Kilin su ile buluşması ve ateşte pişirilmesi ile pişmiş tuğlanın doğuşu çok sonra olmuştur. Bugünkü anlamda tuğlanın ilk kullanışı MÖ dördüncü yüzyıldır. Bu dönemde pişmiş tuğlarla sağlam binalar ve yüksek kuleler inşa edilmiştir. Bunun ilk örneği Babil Kulesi’dir. Dünyada ilk pişmiş tuğlanın yapı malzemesi olarak kullanıldığı bina bu kuledir. Bu tuğlalar hala formlarını korumaktadır.
Günümüzde tuğlalar gibi beton bloklar da yapı malzemeleri olarak kullanılmaktadır. Beton blok, duvar yapımında kullanılmak üzere agregalar ve çimento ile yapılan ve anma yüksekliği en çok 24 santim kadar olabilen beton yapı malzemesidir. Yüksek yoğunlukludur. Beton blok duvarlar, birçok avantaja sahiptir ve sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır.
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler düşük maliyetle ama kaliteli üretim yapmak zorundadır. Her sektörde olduğu gibi burada da zorlu bir rekabet yaşanmaktadır. Bu yüzden kuruluşumuz işletmelere, malzeme testleri kapsamında, tuğla ve beton blok testi hizmetleri vermektedir. Bu çalışmalarda amaçlanan, işletmelerin daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli ürün ve hizmetler üretmesidir.
Tuğla ve beton blok testi hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz malzemelere yönelik başka hizmetler de vermektedir.