Enerji üretiminde kullanılan başlıca kaynaklar şunlardır: hidrolik kaynaklar, nükleer kaynaklar ve rüzgar, güneş, jeotermal ve dalga enerjisi gibi diğer kaynaklar.
Hidrolik kaynaklar su gücünden yararlanılan kaynaklardır. Denizler, göller ve akarsular başlıca hidrolik kaynaklardır. Baraj göllerinde biriktirilen suyun potansiyel ve kinetik enerjisi, hidroelektrik santrallerde elektrik enerjisine dönüştürülür. Hidrolik kaynaklar, çok ucuz enerji kaynaklarıdır. Günümüzde bütün dünyada elektrik üretiminin yüzde 20’ye yakın bir kısmı suyun gücü ile elde edilmektedir.
Uranyum, toryum ve plütonyum gibi ağır radyoaktif atomlar daha küçük atomlara bölünerek (fizyon) veya hafif radyoaktif atomlar birleşerek daha ağır atomlar oluşturarak (füzyon) çok büyük miktarlarda enerji meydana getirirler. Bu enerjiye nükleer enerji denmektedir. Söz konusu elementlerin atomları nükleer santrallerin reaktörlerinde kontrollü bir biçimde parçalanmakta ve ortaya çıkan ısı enerjisinden elektrik enerjisi elde edilmektedir. Uranyum atomu bir hayli kolay parçalanır. Ülkemizde, az miktarda Salihli ve Yozgat Sorgun çevresinde uranyum bulunmaktadır. Eskişehir Sivrihisar’da ise büyük toryum rezervi bulunmaktadır. Dünya toryum rezerv sıralamasında ülkemiz ilk beşte yer almaktadır.
Yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgar, güneş, jeotermal ve dalga enerjisi gibi kaynaklar ise bugün bütün dünyanın üzerinde durduğu ve doğayı kirletmeyen, temiz ve sürekli alternatif enerji kaynakları olarak dikkat toplamaktadır.
Kuruluşumuz, güçlü bir teknolojik altyapı ve eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere, enerji ölçüm, test ve analizleri kapsamında enerji üretimi konusunda birçok hizmetler vermektedir. İşte verilen başlıca hizmetler şunlardır:
Kuruluşumuz, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yukarıda sayılanlar dışında da ölçüm, test ve analiz hizmetleri vermektedir. Bütün bu çalışmalarda yürürlükte olan yasal düzenlemelere, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerine uyulmaktadır.