EnglishArabicChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Sektörel

Alternatif Yakıtlar - Tetkikler ve Belgelendirme Hizmetleri - GlobalGAP Belgelendirmesi

Avrupa’da büyük süpermarketler ve perakendeci firmalar, tüketicilere sundukları tarımsal ürünlerin insan sağlığına zararlı olmayan güvenilir ürünler olduğunu müşterilerine kanıtlamak ihtiyacını duyunca, 1997 yılında biraraya gelmişler ve GlobalGAP (EurepGAP) adını verdikleri bir girişimi uygulamaya koymuşlardır. Kısa sürede bu girişim, dünyanın her yerinde geçerli olan uluslar arası bir standart haline gelmiştir. Bugün Avrupa’da faaliyet gösteren firmaların yüzde 80’e yakını GlobalGAP’e üyedir.

Alternatif Yakıtlar - Tetkikler ve Belgelendirme Hizmetleri - GlobalGAP Belgelendirmesi

GAP (Good Agricultural Practices, iyi tarım uygulamaları), bitkisel ve hayvansal tarım ürünlerinin insan sağlığına zarar vermeyecek ve doğayı koruyacak şekilde üretilmesi ve işlenmesi için uyulması gereken süreçlere ve uygulamalara yol göstermektedir. Bu standarda göre, tarım ürünleri kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kalıntılar içermemelidir. Tarımsal faaliyetler, doğayı kirletmeden gerçekleştirilmelidir. Üretim, yürürlükte olan yasal düzenlemelere uygun yapılmalıdır. Ayrıca tarımsal ürünlerin, tarladan toplanmasından tüketicinin masasına gelinceye kadar izlenebilirliği sağlanmalıdır.

Akternatif yakıt üretim çalışmalarında biyokütle çok büyük önem taşımaktadır. Biyokütle, bir enerji kaynağıdır. Endüstriyel anlamda, biyolojik maddelerden yakıt elde edilmesi veya başka endüstriyel amaçlarla kullanılması anlamını taşımaktadır. Biyokütle kaynakları ormansal atıklar, tarımsal atıklar, hayvansal atıkları, endüstriyel atıklar ve evsel atıkladır.

Bitkisel biyokütle, yeşil bitkilerin güneş enerjisi yardımı ile fotosentez yaparak kimyasal enerji oluşturması ve depolaması ile meydana gelmektedir. Bu çerçevede kolza, ayçiçek ve soya gibi yağlı tohum bitkileri, patates, buğday, mısır ve pancar gibi karbonhidrat bitkileri, keten, kenevir ve sorgum gibi elyaf bitkileri ve buğday gibi protein bitkileri biyokütle enerji teknolojileri kapsamında değerlendirilmektedir ve alternatif yakıtlara dönüştürülmektedir.

Üreticiler düşük maliyetle ancak daha kaliteli ürünler üretmek konusunda ciddi bir rekabet içindedir. Bu yüzden kuruluşumuz alternatif yakıt çalışmalarında, tetkikler ve belgelendirme hizmetleri kapsamında GlobalGAP belgelendirme hizmetleri vermektedir. Bu çalışmalarda, işletmelerin daha etkin, sürdürülebilir ve kaliteli ürün ve hizmetler üretmesi hedeflenmektedir.

GlobalGAP belgelendirme hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka enerji kaynakları hizmetleri de vermektedir.

Alternatif Yakıtlar - Tetkikler ve Belgelendirme Hizmetleri - GlobalGAP Belgelendirmesi