Dünyada birincil enerji kaynakları içinde biyokütle enerjisi yüzde 14 paya sahiptir. Bu oran bugün için önemlidir. Gittikçe de artmaktadır. Ülkemizde de biyokütle birincil enerji kaynakları üretiminde yüzde 14, tüketiminde ise yüzde 4 paya sahiptir. Ülkemizde hayvansal ve bitkisel kaynaklı biyokütle, genel anlamda ısınma amaçlı kullanılmaktadır. Özellikle de kırsal kesimde.
Alternatif enerji kaynakları içinde biyokütle önemli bir yer almaktadır. Ülkemizin biyokütle potansiyeli, yıllık 120 milyar ton civarındadır. Bu rakam içinde en büyük pay, yıllık bitkilerindir. Bunu orman atıkları ve çok yıllık bitkiler izlemektedir.
Bugün geleneksel yakıt türleri ile çalışan iki farklı motor seçeneği vardır. Bu motorların alternatif yakıt türleri ile çalışmaları için faaliyetler devam etmektedir. Bu motor seçenekleri, ateşlemeli motorlar ve sıkıştırmalı motorlardır. Ateşlemeli motorlarda bir ateşleme sistemi ile yakıtın alev alması sağlanmaktadır. Benzinli araçlar bu tür motor kullanmaktadır. Sıkıştırmalı motorlarda ise bir ateşleme sistemi yoktur. Sıkıştırılan hava belli bir sıcaklığa ulaşır ve püskürtülen yakıtın alev alması sağlanır. Dizel yakıt ile çalışan motorlar buna örmektir.
Alternatif yakıt sektöründe işletmelerin gözetim hizmetleri çerçevesinde, yakıt gözetim ve teknik durum değerlendirme talepleri her daim olmaktadır. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, hataları mümkün olduğunca çabuk erken tespit etmekte ve gerekli önlemleri zamanında almaktadır. Bu da doğal olarak işletmelerin itibarlarının yükselmesine yaramaktadır.
İşletmeler daha düşük maliyetle daha kaliteli ürünler üretmek konusunda ciddi bir rekabet içindedir. Bu nedenle kuruluşumuz alternatif yakıt çalışmalarında, gözetim hizmetleri kapsamında yakıt gözetimi ve teknik durum değerlendirme hizmetleri vermektedir. Bu çalışmalarda amaçlanan, işletmelerin daha etkin, yüksek performaslı ve kaliteli ürün ve hizmetler üretmesidir.
Yakıt gözetimi ve teknik durum değerlendirme hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka enerji kaynakları hizmetleri de vermektedir.