Alternatif yakıtlar arasında önemli bir yer tutan biyodizel, bir dizel motorda saf olarak veya petrolden elde edilen dizel yakıtı ile belli oranlarda harmanlanarak kullanılabilmektedir. Örneğin B20 olarak ifade edilmiş bir karışımda, yüzde 20 oranında biyodizel, yüzde 80 oranında petrolden elde edilmiş dizel yakıt harmanlanmış demektir.
Biyodizelin hiçbir karışım olmadan doğrudan yakıt olarak kullanılması durumunda, yapılan kısa süreli testlerde sonuçlar olumlu çıkmıştır. Ancak uzun süreli motor testlerinde bazı problemler izlenmiştir. Bu problemler büyük ölçüde bitkisel yağların yüksek viskoziteli olması yüzünden kaynaklanmaktadır. Bu durum eksik yanmaya neden olmaktadır. Yüksek viskozite, yanma ve malzeme problemlerine, karbon birikimlerine ve yağlama yağının seyrelmesine ve kalınlaşmasına neden olmaktadır. Bu problemlerin giderilmesi için vizkozitenin düşürülmesine çalışılmaktadır.
Netice olarak yakın zamanda, biyoetanol benizinin yerini, biyodizel ise dizel yakıtın yerini alacak gibi görünmektedir. Bu çalışmala hızla devam ederken bir taraftan da üretilen bu alternatif yakıtların ticareti sürmektedir. Genelde diğer gönderim işlemlerinde yaşanan birçok problem bu ürünlerin gönderimında da yaşanmakta ve taraflar zaman zaman anlaşmazlığa düşmektedir. Bu noktada yetkili kuruluşlardan alınacak arabuluculuk ve hakem tayini hizmetleri, dünyanın her yerinde geçerli olmaktadır.
İşletmeler daha düşük maliyetle daha kaliteli ürünler üretmek konusunda ciddi bir rekabet içindedir. Bir yandan da sosyal sorumluluk duygusu ile hareket etmek ve bunu kanıtlamak ihtiyacındadır. Bu nedenle kuruluşumuz alternatif yakıt çalışmalarında, gözetim hizmetleri kapsamında tarafların anlaşması ve hakem tayini hizmetleri vermektedir. Bu çalışmalarda amaçlanan, işletmelerin daha etkin, yüksek performaslı ve kaliteli ürün ve hizmetler üretmesidir.
Tarafların anlaşması ve hakem tayini hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka enerji kaynakları hizmetleri de vermektedir.