Petrol ve kömür gibi fosil yakıtlar kullanılırken, ya da madencilik, metalürji, çelik ve çimento üretimi esnasında civa ortaya çıkabilir. Civa bu şekilde metallerle, özellikle de alüminyum ile birleşim oluşturursa, bu çok ciddi bir tehlike demektir. Bu tehlike büyük işletmelerde ciddi arızalara neden olmaktadır. Genel olarak sıvı metal kırılganlığı denilen durum bu şekilde ortaya çıkar.
Akaryakıt sektöründe civa, özellikle boru hattı kaynaklarında ve kriyojenik parçalarda hasara neden olmakta ve ciddi ekonomik sonuçlar doğurmaktadır. Ticari yönden içeriğinde yüksek civa bulunan ürünler, düşük kaliteli olarak kabul edilir ve fiyatı düşüktür.
Yetkili laboratuvarlar tarafından verilen civa tespit hizmetleri, hidrokarbon örneklerinde civa tespiti, çevre numunelerinin analizi, tehlikeli maddelerin sınırlandırılması analizi (RoHS), atık elektrikli ve elektronik ekipmanlar analizi ve üçüncü taraf doğrulama ve test hizmetlerini kapsamaktadır.
Civa tespit hizmetleri kapsamında işletmeler, süreçlerini iyileştirmekte, ürün kalitesini korumakta, gelirlerini arttırmakta, çevreye zarar veren civa emisyon değerlerini düşürmekte ve iş sağlığı ve güvenliği risklerini minimum seviyeye çekmektedir.
Civa tespit çalışmalarında genel anlamda şu test ve analizler yapılmaktadır: doğal gazdaki civa, sıvılaştırılmış doğal gazdaki civa (LNG), sıvılaştırılmış petrol gazındaki civa (LPG), naftadaki civa, ham petroldeki civa, çökelti ve çamurlardaki civa ve sudaki civa.
İşletmeler daha düşük maliyetle daha kaliteli ürünler üretmek konusunda ciddi bir rekabet içindedir. Bir yandan da sosyal sorumluluk duygusu ile hareket etmek ve bunu kanıtlamak ihtiyacındadır. Bu nedenle kuruluşumuz işletmelere akaryakıt laboratuvar hizmetleri kapsamında civa tespit hizmetleri vermektedir. Bu çalışmalarda amaçlanan, işletmelerin daha etkin, yüksek performaslı ve kaliteli ürün ve hizmetler üretmesidir.
Civa tespit hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka enerji kaynakları hizmetleri de vermektedir.