Kimyasal maddelerin doğru bir biçimde depolanması önemli bir konudur. Bunun için de doğru sınıflandırılması gerekmektedir. Kimyasal maddelerin, herhangi beklenmeyen bir durumda tehlikeli tepki göstermeyecek şekilde sınıflandırılması gerekmektedir. Bu sınflandırma genel anlamda, kolay alev alabilen, korozif (yani aşındırıcı olan), toksik veya çok toksik olan, oksitleyici maddeler, patlayıcı maddeler ve sıkıştırılmış gazlar şeklinde yapılmaktadır. Böyle bir sınıflandırmanın temelinde iş bu kimyasal maddelerin kimyasal özellikleri yatmaktadır. Bu şekilde fiziksel temas ile birlikte ortaya çıkacak riskler azaltılmıs olmaktadır. Genel yaklaşım, kimyasal maddeleri birbirleri ile uyumlu oalcak şekilde sınıflandırmaktır.
Kimyasal depolama tanklarında, yangının çıkmasını önleyecek ve yangın çıkması durumunda yakındaki tanklara sıçramasına engel olacak bazı tasarım kuralları, yasal düzenlemelerde ve yerli ve yabancı standartlarda yer almaktadır. Bu yasal düzenlemelere ve standartlara genel anlamda bakılacak olursa, beş temel husus üzerinde durulduğu görülür:
Kimyasal madde tanklarında, yanıcı, yakıcı ve zehirleyici özellikte sıvı veya gaz durumdaki kimyasal maddeler depolanmaktadır. Bu nedenle yürürlükteki yasal düzenleme esaslarına ve yerli yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan belli standartlara uyulup uyulmadığının kontrol edilmesi, insanların can ve mal güvenliği bakımından önemli olmaktadır. Muayene kuruluşları tarafından kimyasal madde tanklarının kontrol ve muayene çalışmalarında esas alınan başlıca standartlar şunlardır:
Kuruluşumuz, yürürlükte olan yasal düzenleme esaslarını ve yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartları esas alarak, basınçlı kapların periyodik kontrolleri kapsamında kimyasal madde tanklarının periyodik kontrol ve muayenelerini de yapmaktadır. Bu çalışmalarda en son teknolojik cihazlar ve yöntemler kullanılmakta ve hızlı, güvenilir ve kaliteli sonuçlar alınmaktadır.