Tekstil ürünlerinde güç tutuşurluk özelliğinin tespit edilmesine yönelik farklı test yöntemleri ve farklı standartlar bulunmaktadır. Ancak hangi yöntem uygulanırsa uygulansın, genel değerlendirme yapılırken, tutuşturma kaynağı uzaklaştırıldıktan sonra kumaşın yanma süresi, alevli yanma bittikten sonra kumaşın içten yanma süresi, yanma sonrasında meydana gelen kömürleşmenin boyu ve genişliği, yanmanın kumaş üzerinde ilerleme hızı, yanma ile birlikte kumaştan çevreye yayılan gaz veya duman miktarı mutlaka göz önünde tutulmaktadır.
Ancak kumaşlara güç tutuşurluk özelliği sağlayan apre işlemleri bazen dezavantajlar yaratmaktadır. Bazılarının kanserojen etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Bazı kimyasal bileşikler, kumaşın tutumunu etkilemekte ve kumaşı sertleştirmektedir. Bazı apre maddeleri ise yıkama ve kuru temizleme sonrasında etkisini kaybetmektedir.
Bir tekstil ürünü olan yer döşemelerinin yanma karakterini belirlemek amacı ile çevre sıcaklığında tablet testleri yapılmaktadır. Bu testler, laboratuvar ortamında yatay konumda bulunan tekstil yer döşemeleri üzerine küçük bir alev kaynağı tutularak yapılmaktadır.
Laboratuvarımız yanmazlık testleri kapsamında müşterileri için tekstil yer döşemelerinin yanma karakteri testleri (çevre sıcaklığında tablet testi) gerçekleştirmektedir. Bu testlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan başlıca şu standartlar esas alınmaktadır:
Laboratuvarımız bu hizmetleri, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından izleyen ve sürekli kendilerini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosu ile vermektedir. Ayrıca ölçüm, test, analiz ve değerlendirme hizmetlerini verirken, modern test cihazları kullanmakta ve dünya genelinde kabul gören yöntemleri uygulamaktadır.