Tekstil üürnlerinin yanma davranışı üzerinde, dokumada kullanılan iplerin elyaf tipi ve elyaf karışımları olduğu kadar, tutuşturma kaynağının karakteri, kumaşa temas süresi, kumaşa temas noktası, yani kumaşın yüzü, altı veya kenarı, çevrenin sıcaklığı, nemi ve havanın akış hızı da etkildir. İplik yapısının yanma davranışı üzerindeki etkisi konusunda yapılan çalışma sonuçları, iplik büküm yöntemlerinin de kumaşta farklı yanma direnci oluşturduğunu ortaya çıkarmıştır.
Kumaşların yanma direncini yükseltmek ve güç tutuşmasını sağlamak amacı ile farklı yollar denemiştir. Önceleri elyafın içine, ısıya bağlı tepkimeler sonucu termal olarak ayrışabilen maddeler ilave edilmiştir. Bu şekilde ısının emilmesi sağlanmıştır. Sonraları genelde borik asit ve hidratlanmış tuzlar kullanılmak suretiyle elyafın çevresinde bir yalıtım tabakası oluşturulmuştur. Bu bileşikler ısı yükseldiği zaman dışarıya su buharı verirler ve elyaf yüzeyi camsı hale gelir. Elyafın hava ile teması kesildiği için güç tutuşur. Daha sonra teknolojik gelişmelere göre farklı yollar da izlenmiştir.
Laboratuvarımız yanmazlık testleri kapsamında müşterileri için mobilya sektöründe oturma yerleri için döşenmiş kompozitlerin sigara malzemeleri ile tutuşabilirliği testlerini gerçekleştirmektedir. Bu testlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan başlıca şu standartlar esas alınmaktadır:
Laboratuvarımız bu hizmetleri, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından izleyen ve sürekli kendilerini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosu ile vermektedir. Ayrıca ölçüm, test, analiz ve değerlendirme hizmetlerini verirken, modern test cihazları kullanmakta ve dünya genelinde kabul gören yöntemleri uygulamaktadır.