Tekstil ürünlerine uygulanan yanmazlık apresi veya güç tutuşabilirlik apresi, tekstil ürünlerinin kolay ve hızlı alev almasını engellemek içidir. Bu şekilde yanma eylemi güçleşmektedir. Apri işlemi ile aynı esnada yanma ve yanmanın hızla genişlemesi engellenmiş olmaktadır. Bu da alevi söndürmek için zaman kazandırmaktadır. Apre işlemi ile, tekstil ürünü ile alevin ilişkisi kesildiği için söndürme çalışmalarında da etkinlik sağlanmış olmaktadır.
Teknik olarak güç tutuşurluk apresi yapılan kumaşların yüzeyine bazı kimyasal maddeler uygulanmış olmaktadır. Bu maddeler yanma olayı için gerekli olan oksijeni emer ve bunun yerine karbondioksit gibi yanmayı zora sokan gazlar açığa çıkarır. Alevli yanma durumu bu sayede önlenmiş olur. Bu maddeler aynı esnada tekstil ürünü üzerindeki ısının yükselmesine de engel olur. Bu durum alevin geç oluşması demektir.
Evlerde, ofislerde, eğlence yerlerin, ulaşım araçlarında ve daha birçok yerde kullanılan döşeme ile kaplı mobilyaların üzerine yanan bir kibrit veya buna benzer bir ateş her daim düşebilir. Bu nedenle bu tür tekstil ürünlerinin güç tutuşu özellkte olması büyük önem taşımaktadır
Laboratuvarımız yanmazlık testleri kapsamında müşterilerine mobilya sektöründe döşeme ile kaplanmış mobilyanın yanabilirliği (kibrit ateşi eş değeri) testlerini gerçekleştirmektedir. Bu testlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan başlıca şu standartlar esas alınmaktadır:
Laboratuvarımız bu hizmetleri, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından izleyen ve sürekli kendilerini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosu ile vermektedir.