Polimer, kelime olarak çok parçalı demektir. Polimer, birden molekülün ısı ve basınç altında birleşmesi ve uzun bir zincir oluşturması ile meydana gelir. Suni polimerler plastik malzeme olarak da bilinir. Son yıllarda büyük gelişme göstermiştir. Çünkü bu malzeme hem ekonomiktir hem de kolay işlenebilir ve hafiftir. Ayrıca yüksek kimyasal ve korozyon direncine sahiptir.
Selüloz doğal bir polimerdir. Odundaki lignin’in ayrılması ile elde edilir. Polietilen ise en basit sentetik polimerlerden biridir. Tekstil sektöründe kullanılan polimerlerin elde edilmesi için aromatik yapıda bileşenler kullanılmaktadır. Bu bileşenlere göre de farklı özelliklerde polyesterler elde edilmektedir. Bugün tekstil sektöründe üç farklı türde polyester kullanılmaktadır.
Sentetik lifler küçük halı ve kilimlerin dokunmasında da kullanılmaktadır. Ayrıca herhangi bir yangın tehlikatie karşı bu ürünlerin yanma özelliklerinin iyileştirilmesi gerekmektedir. Bu amaçla yetkili laboratuvarlarda yüzey yanabilirliği testleri yapılmaktadır. Bu testlerde genelde 16 CFR Part 1631 standardı esas alınmaktadır.
Bu standart, küçük halı ve kilimlerin, normal koşullarda küçük bir ateş kaynağına maruz kalması durumunda, yüzey yanıcılığını tespit etmek amacı ile tasarlanan bir test yöntemini açıklamaktadır. Bu test yöntemi, zemin kaplama malzemesi olarak kullanılan bütün küçük halı ve kilimleri kapsamaktadır.
Laboratuvarımız yanmazlık testleri kapsamında müşterilerine küçük halı ve kilimlerin yüzey yanabilirliği testlerini gerçekleştirmektedir. Bu testlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan başlıca şu standartlar esas alınmaktadır:
Laboratuvarımız bu hizmetleri, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından izleyen ve sürekli kendilerini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosu ile vermektedir.