Ülkemizde tekstil sektörünün temelleri, Osmanlı döneminde atılmıştır. Dünyada sanayi devrimi ile başlayan makinalaşma çabaları, tekstil alanında da kendini hissettirmiş ve ekonominin gelişmesinde tekstil, her dönemde önemli bir yer edinmiştir. Bu çerçevede olmak üzere dokuma tekstili ürünlerinde Denizli, ipekli tekstil ürünlerinde Bursa öne çıkmıştır.
Cumhuriyet ilan edildikten sonra, İzmir İktisat Kongresi kararları ile birlikte ülkemizde var olan bütün tekstil atölyeleri, fabrikaları ve üretim tesisleri, bir devlet kuruluşu olan Sümerbank çatısı altında toplanmıştır. Daha sonra uzun yıllar Sümerbank, ülkemizde tekstil sektörünün hakimi olmuştur.
1950’li yıllardan itibaren ülkemizde devletçilik yaklaşımı gevşemeye başlamış ve bu durum en çok tekstil sektörünün işine gelmiştir. 1960’lı yıllardan itibaren planlı kalkınma dönemi başlayaınca, ülkemiz dünyanın en büyük pamuk üreticileri arasına girmiştir. 1980 yılında ise ülkemiz dışa açılmaya başlamış ve tekstil sektöründe bir ihracat patlaması yaşanmıştır. Bugün ülkemiz dünya tekstil pazarında önemli bir yere sahiptir ve hala büyümeye devam etmektedir.
Kısaca tekstil sektörü, insanların en temel gereksinimlerinden birini karşılamaktadır. Önceleri sadece insanların kendilerini hava koşullarından korumasını hedefleyen bu sektör, bugün ayakkabıdan bebek giysilerine, bebek bezlerinden çarşaflara, masa örtülerinden havlulara, yatak örtülerinden çarşaf ve yorganlara, perdelerden polyester elyafa kadar birçok ürünün üretilmesini hedeflemektedir. Ama daha önemlisi üretimin kaliteli olması beklenmektedir ve işletmeler ürün kalitesini sağlamak amacı ile tekstil ürünlerinde birçok testler yaptırmaktadır.
Laboratuvarımız, güçlü bir teknolojik altyapı ve eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelere başlıca şu test hizmetlerini vermektedir:
Laboratuvarımız, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yukarıda sayılanlar dışında da ölçüm, test ve analiz hizmetleri vermektedir. Bütün bu çalışmalarda yürürlükte olan yasal düzenlemelere, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerine uyulmaktadır.