Kağıt, bilindiği gibi ağaçtan elde edilmektedir. Ağaç ise türüne bağlı olarak farklı özelliklerde liflerden oluşmaktadır. Ağaç liflerinin boyutsal özellikleri, ağacın cinsine, yaşına, yetiştiği yerin iklimine ve toprak koşullarına bağlı olarak büyük farklılıklar göstermektedir. Liflerin uzunluğu, genişliği, lümen çapı ve lif enine kesit alanın birbirlerine oranı, liflerin morfolojik özellikleridir ve bu özellikler kağıtçılık sektöründe, liflerin kağıt yapımına uygun olup olmaması konusunda ön fikir verir. Bu veriler esas alınarak liflerin keçeleşme oranı, esneklik katsayısı, sertlik katsayısı, emme hızı, gramajı, kuru kopma mukavemeti, uzama oranı ve yaş kopma dayanımı tespit edilmektedir.
Lifler kağıt yapımı esnasında iyi ezilmezlerse, lifler arasındaki bağ zayıf kalır ve bu durum kağıdın patlamasına, kopmasına ve katlama dayanımlarının düşük olmasına neden olur. Aynı zamanda ıslaklığa karşı dayanıksız kalır. Kağıt üretiminde yaş presleme işlemleri, kullanılan dolgu maddeleri ve öğütme derecesi de kağıdın mukavemetini negatif etkiler.
Bugünlerde tüketicilerin daha bilinçli olmaları ile birlikte, işletmeler artık daha kaliteli ve güvenilir tekstil ürünleri üretmek zorundadır. Bunu kanıtlamak için de yetkili laboratuvarlar tarafından verilen spesifik test sonuçları çok önem taşımaktadır. Laboratuvarımızda spesifik testler kapsamında kağıt ürünlerde yaş kopma dayanımı tayini hizmeti verilmektedir. Bu testlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan şu standartlar esas alınmaktadır:
Laboratuvarımız, çalışmalarında bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından izlemekte ve en son test cihazlarını ve yöntemlerini kullanmaktadır. Bu arada kağıt ürünlerde yaş kopma dayanımı tayini ile birlikte başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir.