Derinin işlenmesi esnasında önemli noktalardan biri bazı hatalar yüzünden deride ortaya çıkan yüzey farklılıklarıdır. Örneğin, mekanik etkiler veya mikroorganizma faaliyetleri ile deride matlaşma olabilir, deride kıl kalıntıları kalmış olabilir, deride izler kalabilir, uygun olmayan kimyasal maddelerin kullanılması ile deride çekmeler meydana gelebilir ya da potein parçalanması yüzünden deride boşluklar oluşabilir. Bu yüzey hatalarından biri de yağ ve yağ asitleri yüzünden derinin yüzeyinde beyaz lekelerin ortaya çıkmasıdır.
Yağlar, yapışkanlığı azaltan maddelerdir. Bunun yanı sıra derinin preslenmesi esnasında birbirine yapışmasına da engel olur. Düşük ısıda eriyen türlerinin su dirençleri iyi değildir, ancak apre işlemlerinde sorun yaratmaz. Yüksek ısıda eriyen türlerinin ise su dirençleri iyidir, ancak fazla kullanıldığı zaman yapışmazlık problemi yaratır.
Deri sektöründe kullanılan diklorometan bileşiği, güçlü yağ çözücü ve boya çıkarıcı özellik taşır. Ancak kullanımı esnasında insan sağlığına zarar verdiği için dikolorometan bileşiğinin kullanım miktarına ve mazruz kalma sürelerine bazı sınır değerler getirilmiştir.
Bugün tüketicilerin daha bilinçli olmaları ile birlikte, işletmeler artık daha kaliteli ve güvenilir tekstil ürünleri üretmek zorundadır. Bunu kanıtlamak için de yetkili laboratuvarlar tarafından verilen spesifik test sonuçları çok önem taşımaktadır. Laboratuvarımızda spesifik testler kapsamında deride diklorometan ile çözünebilen madde miktarı tayini hizmeti verilmektedir. Bu testlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan şu standartlar esas alınmaktadır:
Laboratuvarımız, çalışmalarında bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından izlemekte ve en son test cihazlarını ve yöntemlerini kullanmaktadır. Bu arada deride diklorometan ile çözünebilen madde miktarı tayini ile birlikte başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir.