Sağlık Bakanlığı tarafından 2010 yılında Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması Hakkında Yönetmelik çıkarılmıştır. Bu yönetmeliğe göre uçucu maddeler, boya incelticisi veya kırtasiye malzemesi gibi maddeler ve yapıştırıcı olarak kullanılan maddelerin bileşiminde bulunan ve buharlaşabilen, toluen, aseton, benzen, halojenli hidrokarbonlar ve benzeri bileşiklerdir.
Tiner ve boya incelticileri, su bazlı olmayan yapıştırıcılar, solventler, maket yapıştırıcıları, sprey boyalar, ayakkabı boyaları, resim boyaları, oyun hamurları ve uçucu madde içeren diğer kırtasiye malzemeleri de uçucu organik maddeler kapsamına girmektedir.
Bu arada tekstil sektöründe terbiye ve apre işlemleri, kurutma işlemleri ve çeşitli çözücülerin kullanılması da uçucu organik maddeler oluşmasına neden olmaktadır. Tekstil sektörü için olası emisyonların sınır değerleri, yasal düzenlemelerde gösterilmiştir.
Tekstil işletmelerinin kaliteli ve güvenilir ürünler üretmeleri için, akredite laboratuvarlar tarafından verilen kimyasal ve ekolojik test hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda verilen testlerden biri de volatile organic compounds (uçucu organik maddeler) tayini hizmetidir. Laboratuvarımız bu konuda yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan şu standartları esas almaktadır:
Sürekli kendini geliştiren, dinamik ve yetkin bir kadro ile hizmet veren laboratuvarımız, volatile organic compounds (uçucu organik maddeler) tayini yanı sıra başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir. Laboratuvarımız bu konuda güçlü teknolojik cihazlar kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır.