Tekstil sektöründe üretilen ürünlerin büyük bir kısmının ana maddesi elyaftır. Elyaf, doğal yollardan elde edildiği gibi sentetik yollardan da elde edilmektedir. Doğal elyafların kaynağı bitkiler ve hayvanlardır. Böyle olunca pamuklu ürünlerin sanıldığı kadar sağlıklı olmadığı ortadadır. Çünkü pamuk üretiminde yaygın bir biçimde tarım ve böcek ilacı kullanılmaktadır. Bugün tarım arazilerinin yüzde üçü pamuk tarımı için kullanılıyor ama tarım ve böcek ilaçlarının ve kimyasal gübrenin dörtte biri pamuk tarımında kullanılıyor. Bir de pamuğun ağartılması için kullanılan kimyasal maddeler ve kükürt içeren boyarmaddeler düşünülürse pamuklu ürünlerde ciddi oranda bir kimyasal kalıntı bulunduğu ortadadır.
Pestisitler, pamuk üretimi esnasında, bitkiye zarar veren canlıları yok etmek için faydalı olsa da bu maddelerin yüzde 41’i, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, tehlikeli bulunmuştur. Dünyada da en çok tarım ilacı kullanılan ürün pamuktur. Bu bakımdan tekstil ürünlerinde pestisit kalıntılarının tayini çok önemli bir çalışmadır.
Tekstil işletmelerinin kaliteli ve güvenilir ürünler üretmeleri için, akredite laboratuvarlar tarafından verilen kimyasal ve ekolojik test hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda verilen testlerden biri de pestisit tayini hizmetidir. Laboratuvarımız bu konuda yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan şu standartları esas almaktadır:
Sürekli kendini geliştiren, dinamik ve yetkin bir kadro ile hizmet veren laboratuvarımız, pestisit tayini yanı sıra başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir. Kuruluşumuz bu konuda güçlü teknolojik cihazlar kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır.