Su ve sıvılarla karşılaştığı zaman su itici (yani hidrofob) olması istenilen kumaşlara, bitim işlemleri esnasında su itici özellik verilmektedir. Genelde dış giyimde ve ev tekstilinde kullanılan kumaşlar bu özelliktedir. Su itici apre işlemi uygulanan kumaşlara dökülen çay, kahve veya benzeri sıvıların kumaş tarafından emilmesi ve ıslaklığın kumaşın diplerine geçmesi bu işlemle önlenmiş olmaktadır. Su itici özellik kazandırılırken, esasen kumaş yüzeyinin değil, kumaşı oluşturan ipliklerin ve liflerin yüzeyinde film oluşturulmaktadır.
Su itici apre işleminde kullanılan maddeler birer kimyasal bileşiktir. Bu bileşikler ise genelde florokarbon esaslı olmaktadır. Bu kimyasal maddelerin görevi, kumaşın hava ile arasındaki yüzey enerjisini düşürmek ve sıvı ile kumaş arasında bir yüzey gerilimi yaratmaktır.
Tekstil sektöründe bu işlemlerde kullanılan başlıca florokarbonlar şunlardır: perflorooktanoik asit (PFOA), perflorooktan sülfonat (PFOS) ve flortelomer alkolü (FTOH). Ancak bu florokarbonların insan sağlığı için ciddi tehlikeler içerdiği tesbit edilmiştir. Bu kimyasal maddeler bir hayli güçlü ve dayanıklıdır ve insan vücudunda birikerek zehirleme özellikleri göstermektedir. Ayrıca doğal çevreye yayılmaları da çevre riski yaratmaktadır.
Tekstil işletmelerinin kaliteli ve güvenilir ürünler üretmeleri için, akredite laboratuvarlar tarafından verilen kimyasal ve ekolojik test hizmetleri büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda verilen testlerden biri de perflorlanmış tensidler (PFOS ve PFOA) test hizmetidir. Laboratuvarımız bu konuda yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan şu standartları esas almaktadır:
Sürekli kendini geliştiren, dinamik ve yetkin bir kadro ile hizmet veren laboratuvarımız, perflorlanmış tensidler (PFOS ve PFOA) testleri yanı sıra başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir. Kuruluşumuz bu konuda güçlü teknolojik cihazlar kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır.