Boyarmaddelerin ilk kullanılmaya başlandığı dönemde, bu renklendiriciler doğal kaynaklardan elde ediliyordu. Ancak boyarmadde elde etmek için çok miktarda bitkisel ve hayvansal kaynak kullanılıyordu. Buna karşılık elde edilen boyarmadde miktarı çok azdı. Üstelik bu şekilde elde edilen boyarmaddelerin liflere veya kumaşlara bağlanması (substantivitesi) çok yüksek değildi. Kısaca çok da verimli değildi. Bu nedenle boyarmaddelerin gücünü arttırmak ve haslıkları geliştirmek amacı ile içlerine bazı maddeler, bakır, alüminyum veya demir bileşikleri katılmaya başlanmıştır. Bugün teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte, çok daha güçlü, kalıcı, çeşitli ve verimli sentetik boyarmaddeler üretilmektedir ve haslık özellikleri arttırılmaktadır. Bu haslık özellikleri arasında deniz suyu haslığı da bulunuyor.
Deniz suyu haslığı, baskılı veya boyalı tekstil ürünlerinin renklerinin deniz suyunun çeşitli etkilerine karşı dayanıklılığını göstermektedir. Bu testler yapılırken kumaş örneği, sodyum klorür çözeltisine batırılır ve 20 derece sıcaklıkta basınç altında belli sürelerde bekletilir. Değerlendirmede gri skala kullanılır.
Laboratuvarımız, tekstil işletmeleri için, birçok haslık testleri arasında deniz suyu haslığı testleri de yapmaktadır. Sürekli kendini geliştiren, dinamik ve uzman bir kadro ile hizmet veren laboratuvarımız, bu çalışmalarında başlıca şu sayılan standartları dikkate almaktadır:
İşletmelerden gelecek talepler doğrultusunda laboratuvarımız, deniz suyu haslığı testleri dışında, başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetleri verirken dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerine ve test standartlarına uyulmaktadır ve her daim hızlı, kaliteli ve güvenilir sonuçlar elde edilmektedir.