Tekstil ürünleri, kullanım ömürleri boyunca sayısız olarak yıkanmak zorundadır. Çok fazla yıkama işlemi, mutlaka tekstil ürünlerine belli ölçüde zarar vermektedir. Boncuklanma veya tüylenme şeklinde ortaya çıkan etkiler, yıkama süresine, yıkama suyunun sıcaklığına ve yıkama sıklığına bağlıdır. Bu faktörler kumaşın boncuklanma özelliğini artırmaktadır. Bu yüzden giysilik kumaşların ve ev tekstil ürünlerinin uzun ömürlü olmalarında, yıkama işlemine dayanıklı olmaları bir hayli önemlidir.
Boncuklanma, genel anlamda sürtünme kuvvetlerinin etkisi altında lif uçlarının kumaş yüzeyinde birleşmesi ve topaklanması durumudur. Hammadde olarak kullanılan lifin özellikleri, bonculanmada birinci faktördür. Ama kumaş özellikleri yanı sıra bitim işlemleri de boncuklanma üzerinde etkilidir. Üretim aşamaları dışında, kumaşın kullanımı esnasında da boncuklanmaya etki eden faktörler bulunmaktadır. Bu faktörlerin başında sık yıkama işlemi gelir.
Laboratuvarımız, güçlü bir teknolojik altyapı ve eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelere fiziksel testler kapsamında yıkama sonrası boncuklanma (polar) testleri yapmaktadır. Bu testlerde esas alınan birkaç standart şunlardır:
Laboratuvarımız, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yukarıda açıklanan yıkama sonrası boncuklanma (polar) testleri dışında, başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir. Dünyanın her yerinde kabul gören test standartlarına ve test yöntemlerine uyularak gerçekleştirilen bu çalışmalarda, hızlı, kaliteli ve güvenilir sonuçlar elde edilmektedir.