Tekstil ürünlerine, ön terbiye ve renklendirme işlemleri tamamlandıktan sonra uygulanan mekanik ve kimyasal bütün işlemlere apre işlemleri ya da bitim işlemleri denmektedir. Bu işlemlerin yapılma amacı, tekstil ürünlerine daha güçlü bir tutum ve görünüm kazandırmak ve ürünü geliştirmektir. Ancak kimyasal ve mekanik yöntemlerle uygulanan apre işlemlerinin hepsi, her türlü tekstil ürününe uygulanmaz. Apre işlemleri yapılırken mutlaka bazı koşullar dikkate alınmak zorundadır. Elyafların cinsi, ürünlerin formu, incelik ve kalınlığı, kullanım amacı ve kalıcılık derecelerii birbirinden farklıdır. Örneğin statik elektriklenmeye engel olan bir apre işlemi, sadece sentetik esaslı liflerden üretilen kumaşlara uygulanabilir. Çünkü statik elektriklenme sadece sentetik liflerde görülür, doğal liflerde olmaz.
Uygulanacak apre maddesi, önce bir sıvı içinde çözdürülür, sonra emdirme veya çektirme şeklinde çalışan bir apre makinesi yardımı ile ürüne aktarılır. Yağ iticilik apresinin uygulanması da bu şekildedir. Birçok ev tekstil ürürüne, masa örtülerine, branda ve spor giysilerine ve giysilik kumaşlara yağ iticilik özelliği veren apre işlemleri yapılmaktadır. Bu apre işlemi sayesinde tekstil ürünlerinin daha güç yağ tutması ve bulaşmış bir yağın kolayca yüzeyden atılması sağlanmış olmaktadır.
Laboratuvarımız, güçlü bir teknolojik altyapı ve eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelere fiziksel testler kapsamında yağ iticilik testleri yapmaktadır. Bu testlerde esas alınan birkaç standart şunlardır:
Laboratuvarımız, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yukarıda açıklanan yağ iticilik testleri dışında, başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir. Dünyanın her yerinde kabul gören test standartlarına ve test yöntemlerine uyularak gerçekleştirilen bu çalışmalarda, hızlı, kaliteli ve güvenilir sonuçlar elde edilmektedir.