Genelde kesikli elyaf ipliklerde, lif uçlarının iplik kesitinden dışarı doğru sarkmaya başlaması ile tüylenme başlar. Teorik olarak tüylenme veya tüylülük miktarı, 1 cm uzunluktaki iplikte, iplik kesitinden dışarı doğru çıkan kılcal liflerin toplam uzunluğudur. Örneğin tüylülük değeri 3.0 olarak ifade edilmişse, toplam olarak 3 cm kılcal lif ölçülmüş demektir. Tüylenme veya boncuklanma değerinin herhangi bir birimi yoktur.
İplik üretimi esnasında oluşan tüylenmenin birçok nedeni bulunmaktadır. Bunlardan başlıca olanları, hammadde (elyaf), iplik bükümü, eğirme ekipmanları ve işletme koşulları olarak sıralanabilir.
Tüylenme, kumaşlarda hiç istenmeyen bir durumdur, ancak triko iplerde kabul edilen bir etkidir. Tüylülüğün belirlenen sınırların üzerinde olması, kumaşın dokunması esnasında iplik iğnelerden geçerken kopmalara neden olabilir. Ama daha önemlisi kumaşta tüylü bir görünüm ortaya çıkar. Bu yüzden kumaşlarda tüylenme durumunu tespit eden, ICI Pilling Box Test, Random Tumble Pilling Tester ve Martindale Test Cihazı gibi bazı test yöntemlerine başvurulmaktadır.
Laboratuvarımız, güçlü bir teknolojik altyapı ve eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelere fiziksel testler kapsamında tüylenme dayanımı (ICI Method) testleri yapmaktadır. Bu testlerde esas alınan birkaç standart şunlardır:
Laboratuvarımız, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yukarıda açıklanan tüylenme dayanımı (ICI Method) testleri dışında, başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir. Dünyanın her yerinde kabul gören test standartlarına ve test yöntemlerine uyularak gerçekleştirilen bu çalışmalarda, hızlı, kaliteli ve güvenilir sonuçlar elde edilmektedir.