Tekstil ürünleri, genellikle daha çekici bir görünüm vermek ve etki yaratmak için renklendirilir. Renklendirme işlemleri boyama veya baskı yöntemleri ile yapılır. Burada önemli nokta sadece rengin çekiciliği ve parlaklığı değil aynı esnada haslık seviyesidir.
Tekstil ürünler, elyaf veya iplikten dokunmuş kumaşlara kadar üretimin herhangi bir aşamasında çeşitli yöntemlerle boyanmaktadır. Örneğin elyaf halinde boyama, elyaftan iplik eğirildikten sonra boyama, iplikten kumaş dokunduktan sonra boyama veya hazır giysi formunda boyama gibi.
Boyanın tekstil ürününe aktarılmasında ise üç farklı yönteme başvurulmaktadır: çektirme yöntemi (diskontinü yöntemi), emdirme yöntemleri (kontinü yöntemi) ve elyaf çekim çözeltisinde boyama yöntemi. Bu yöntemler arasında en fazla uygulananı çektirme yöntemdir.
Renk kalitesi ve renk ölçümleri konusunda standartlar, objektif ölçüm yöntemleri sunmaktadır. Renk ölçümleri esnasında tekstil ürünleri ışık altında, standartlarda verilen yöntemlerle kontrol edilir. Bu standartlarda yer alan bütün renk testleri, esas olarak renk haslığı testleridir.
Laboratuvarımız, güçlü bir teknolojik altyapı ve eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelere fiziksel testler kapsamında renk ölçümleri yapmaktadır. Bu testlerde esas alınan birkaç standart şunlardır:
Laboratuvarımız, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yukarıda açıklanan renk ölçümleri dışında, başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir. Dünyanın her yerinde kabul gören test standartlarına ve test yöntemlerine uyularak gerçekleştirilen bu çalışmalarda, hızlı, kaliteli ve güvenilir sonuçlar elde edilmektedir.