Doğal ipliklerden dokunan kumaşlar nefes alır, alerjik özellikleri yoktur ve terletmezler. Aynı zamanda bakımı zordur ve yıkama talimatlarına uyularak temizlenmesi gerekir. Doğal ipliklerden dokunan kumaşların bir özelliği de çabuk buruşmaları ve zor ütülenmelerdir.
Örneğin pamuk, en fazla kullanılan bitkisel kökenli doğal bir elyaftır. Pamuk havayı içine hapseder. Ancak bu hava miktarı yündekinden daha azdır. Bu yüzden orta seviyede tutucudur. Fazla esnemez ve dayanıklıdır. Yünlü kumaşlara göre pamuklu kumaşlar daha fazla nem çeker. Ter kolayca buharlaşarak havaya karışır. Bu nedenle kumaş dokusu sıcak hava koşullarında rahat giyilebilecek bir biçimdedir.
Keten lifleri bir bitkinin gövdesinden elde edilir. İplik yapılması kolay değildir. Keten ipliği esnek olmadığı için üretimi kolay ve ucuz değildir. Keten kumaşlar bir hayli emici ve dayanıklıdır. İçinde fazla hava tutmaz. Bu nedenle sıcak havalarda taze ve serin hissedilmesini sağlar. Nemi hızlıca havaya bırakır. Ancak çabuk buruşur.
Yün, genelde koyundan elde edilir. Lif ne kadar ince ise ipliğin, dolayısıyla kumaşın kalitesi o denli yüksek olur. Lifler ince ve uzun olursa elde edilecek kumaş da o denli ince ve uzun olur. Yün liflerin inceliği mikron ile ölçülür. Yünler, elde ediliği koyunun cinsine göre farklı yaspısal özelliklere sahip olur. Yün kumaşlar yumuşak ve esnektir. Yüksek nem çekme özelliğine sahiptir. Yün elyaf, havayı içinde tutar ve yün kumaşlarda bundan dolayı sıcak ve soğuğa karşı yalıtım özelliği bulunur. Ağırlığının neredeyse yarısı kadar nem çekebilir. Vücuttaki ısıyı dışarı bırakmaz.
Laboratuvarımız, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yukarıda açıklanan doku türü testleri dışında, başka ölçüm, test ve analiz hizmetleri de vermektedir. Dünyanın her yerinde kabul gören test standartlarına ve test yöntemlerine uyularak gerçekleştirilen bu çalışmalarda, hızlı, kaliteli ve güvenilir sonuçlar elde edilmektedir.