Bir plastik türü olan polietilen, en çok kullanılan ve en ucuz plastiktir. Toplam tüketimin yaklaşık yüzde 35’i polietilendir. Saf durumda saydamdır ve sudan hafiftir. Büyük ölçüde kristalleşebilir ve kristalliği arttıkça, dayanıklılığı, yumuşama sıcaklığı ve özgül ağırlığı artar. Genel olarak ince film halinde üretilir ve ambalaj, örtü ve paketleme işlerinde, boru ve hortum üretiminde ve basit mutfak eşyası üretiminde kullanılır.
Polivinilklorür daha yaygın olarak PVC olarak bilinir. Polietilenden sonra en çok kullanılan plastik türü budur. Dayanıklılığı yüksektir ve aşınmaya ve kimyasal etkilere karşı dayanıklıdır. Alevli yanmaya karşı direnç gösterse de yanarken çevreye zehirli gaz yayar. PVC malzemeler, döşeme kaplamaları, boru ve hortum yapımı ve kapı ve pencere malzemesi olarak büyük ölçüde kullanılmaktadır.
Bir başka plastik çeşidi polipropilendir. Bu malzeme daha çok şişe, laboratuvar malzemesi ve mutfak gereçleri için elverişlidir. Polipropilen aynı esnada ambalaj ve paketleme malzemesi olarak da kullanılmaktadır.
Poliyesterler de sanayide kullanım alanı bulunan bir plastik çeşididir. Katkı maddeleri ile birlikte işlem gördüğü zaman termoset plastiğe dönüşür. Bu şekilde dış etkilere iyi dayanıklı ve kolay uygulanan bir malzemedir.
Sanayide farklı amaçlarla birçok alanda monomer ve polimerler kullanılmaktadır. Bu malzemelerin ticaretinde işletmeler açısından, bu kimyasalların hacim ve ağırlık ölçümleri, envanter ölçümleri, gerekli durumlarda numune alınması, laboratuvar analizleri ve depolama incelemeleri önemli olmaktadır.
Kuruluşumuz bu kapsamda olmak üzere monomerler için ticaret gözetimi hizmetleri vermektedir. Bu çalışmalar esnasında yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve genel kabul gören test ve analiz yöntemlerine başvurulmaktadır.
Monomerler için verilen ticaret gözetimi hizmetleri yanı sıra laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.