En çok üretilen ve kullanım alanı bulan polimerler plastiklerdir. Plastikler sınıfına giren malzemelerin bir kısmı doğal durumdadır, bir kısmı ise sentetik olarak elde edilmektedir. Metallerin kullanılmasından çok önce kullanılmaya başlanan yün, deri, ahşap ve benzeri lifler, esasen birer doğal polimerdir. Günümüzde sanayide kulanılan plastiklerin önemli bir kısmı sentetik polimerlerdir.
Plastikler genel anlamda doğa koşullarına ve asitlere karşı güçlüdür ve sudan etkilenmezler. Yüksek ateşe dayanıklı olmasa da yavaş yanarlar ve alev almadan kendiliğinden sönerler. İçeriğinde klor bulunan plastikler yanma esnasında çevreye zehirli gaz yayar. Plastikler genelde 80 derece üzerinde yumuşarlar. Bu sıcaklığın üzerinde kullanılmaya uygun değildir. Sanayide plastikler iki ana gruba ayrılır: termoplastikler (lineer polimerler) ve termoset plastikler (uzayağı polimerleri).
Polimerlerin moleküler yapıları, polimerizasyon derecesine, çapraz bağ oluşumuna ve üretim koşullarına bağlı olarak bir hayli farklıdır. Bu yünden fiziksel ve kimyasal özellikleri de bir hayli fazladır. Bu nedenle gelişmiş laboratuvarlarda yapılan ölçüm, test ve analiz çalışmaları büyük önem taşımaktadır. Laboratuvarlar, numune, saklama ve taşıma koşulları ve test ve analizleri konusunda en son yöntemleri ve teknolojik cihazları kullanmaktadır.
Gelişmiş laboratuvarlar tarafından yapılan kimyasal hammaddeler ölçüm, test ve analiz çalışmaları, bir yandan işletmelerde bu maddeler ile çalışan elemanların, bir yandan da bu maddeleri kullanan insanların sağlıklarını ve doğal çevreyi korumak açısından son derece önemlidir.
Kuruluşumuz bu kapsamda olmak üzere monomerler için numune alımı, yönetimi ve dağıtımı hizmetleri vermektedir. Bu çalışmalar esnasında yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve genel kabul gören test ve analiz yöntemlerine başvurulmaktadır.
Monomerler için verilen numune alımı, yönetimi ve dağıtımı hizmetleri yanı sıra laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.