Diğer pestisit türlerinde olduğu gibi herbisitler de önerildiği şekilde kullanılmazsa, kalıntıları ile insan sağlığına ve doğal çevreye zarar vermektedir. Bu kalıntılar hem iç tüketimde hem de dış pazarlarda birçok negatifluğa neden olmaktadır. Keza zirai ilaç imal eden firmalarda mesleki hastalıklara da yol açmaktadır.
Tarımsal faaliyetlerde pestisit uygulaması ile ortaya çıkan kalıntı miktarı birçok faktöre bağlıdır. Örneğin, herbisitte bulunan etkin maddenin kimyasal yapısı, uygulamanın yapıldığı bitki türü, kullanım miktarı, uygulama ile hasat arasında geçen süre, uygulama esnasında ilklim koşulları, hasattan sonra uygulanan işlemler, ekim yapılan toprağın fiziksel özellikleri ve toprağın mikroorganizma içeriği, zirai ilaç kalıntı oluşmasında etkilidir.
Ayrıca pestisit uygulaması sadece hedef alınan canlılara değil, hedef olmayan organizmalara ve toprağa da ulaşmakta veya çevredeki doğal ekosistemlere sürüklenmektedir ve kimyasal kirleticiler olarak sulara karışmaktadır. Yani sadece hedef organizmalar değil, omurgalı ve omurgasız diğer organizmalar da bundan etkilenmektedir.
Bu bakımdan zirai ilaç imal eden firmalar büyük sorumluluk altındadır. Bu alandaki ürün tasarım ve geliştirme çalışmalarında her türlü ihtimali öngörmeleri gerekmektedir. Gelişmiş laboratuvarlar firmalar bu yönde hizmet verirken aynı esnada firmaların marka koruma ve tedarik zinciri bütünlüğünü sağlama yönündeki çabalarına da destek olmaktadır. Ayrıca firmanın güvenlik ve çevre ile ilgili yasal düzenlemelere uymalarına da katkı verilmiş olmaktadır.
Kuruluşumuz zirai kimyasallar kapsamında herbisitler test hizmetleri arasında, marka koruma ve tedarik zinciri bütünlüğü hizmetleri vermektedir. Bu çalışmalar esnasında yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve genel kabul gören test ve analiz yöntemlerine başvurulmaktadır.
Herbisitler test hizmetleri arasında verilen marka koruma ve tedarik zinciri bütünlüğü hizmetleri yanı sıra laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.