Parfüm ve aromaların üretiminde üç yüzden fazla doğal hammadde kullanılmaktadır. Bugün kozmetik ve gıda sektöründe çok büyük gelişmeler yaşanmaktadır ve kullanılan hammaddelerin büyük miktarlarda yetiştirilmesi gerekmektedir. Bu yüzden bazı ülkeler özel olarak lavanta veya nane ekimi yapmaktadır. Yabani otlar, baharatlar ve çeşitli bitkilerin uçucu yağları, gıda sektöründe lezzet verme özelliklerinden dolayı kullanılmaktadırlar.
Uçucu yağlar, bitkilerde oluşan su buharıyla uçabilen, ekstraksiyon veya destilasyon yöntemleri ile elde edilen, oda sıcaklığında genelde sıvı durumda bulunan, bulunduğu bitkiye özgü kuvvetli kokusu olan, çok sayıda bileşenden oluşan doğal ürünlerdir. Bunlar hem gıda ürünlerine lezzet katmak için hem de parfüm yapımında kullanılmaktadır.
Günümüzde doğal ile eşdeğer sentetik katkı maddeleri ve parfümler yapılmaktadır. Doğal ile eşdeğer sentetik maddeler, doğal aromatik hammaddeden kimyasal işlemlerle izole edilen veya sentezlenen maddelerdir. Bunlar insanların tüketimi için uygun olan ve doğal ürünlerde bulunan maddelere eşdeğer kimyasal yapıya sahip maddeleridir.
Bunun yanında kimyasal olarak laboratuarda sentezlenen ancak doğal ürünlerden izole edilmeyen ve doğal maddelere kimyasal yapı olarak benzemeyen maddeler de üretilmektedir. Bunlara yapay lezzet maddeleri denir. Ancak unutmamak gerekir ki bunlar birer kimyasal bileşiktir ve kimyasal maddelerin önemli bir kısmı insan sağlığı ve çevre için yüksek risk taşıyan maddelerdir.
Kuruluşumuz tüketici kimyasalları kapsamında parfüm ve aromalar test hizmetleri arasında, yüksek risk taşıyan maddeler testi hizmetleri vermektedir. Bu çalışmalar esnasında yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve genel kabul gören test ve analiz yöntemlerine başvurulmaktadır.
Parfüm ve aromalar test hizmetleri arasında verilen yüksek risk taşıyan maddeler testi hizmetleri yanı sıra laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.