Bitkisel ve hayvansal drogların sayısı, yani tedavi amacı ile kullanılan bütün doğal ve sentetik maddelerin sayısı, saf madde şeklinde olan kimyasal ilaçların sayısıdan çok çok azdır. Saf biyoaktif maddeler ve ilaçlar, farmasötik çalışmalarında genellikle olduğu gibi kullanılmaz. Çünkü bu şekilde dozlanmaları kolay değildir. Hasta tarafından kullanılmaları da güçtür. Çoğu zaman da olası değildir. Bazı durumlarda da ilaçlar oldukları gibi kullanılırsa fazla etkin olmazlar. Bu yüzden ilaç üretiminde bazı biyoaktif maddeler yardımcı maddeler olarak kullanılır. Bu şekilde hastaların bu ilçaları kullanmaları çok daha kolay olur.
Aktif maddenin ilaç ile karıştırılmasında belli formüller uygulanmaktadır. Bu formüllerin düzenlenmesine, bu sektörde ilaç formülasyonu denmektedir.
Dünya Sağlık Teşkilatı’nın tanımına göre, hastaların patolojik durumlarını veya fizyolojik sistemlerini iyileştirmek için, kendilerine yararlı olacak şekilde kullanılan veya kullanılması öngörülen maddelere ilaç denmektedir.
İlaçların yararlı etkileri şu şekilde meydana gelmektedir:
İlaçlar kısaca hastalıkların önlenmesi, tanısının konulması, tedavi edilmesi ve başka tıbbi amaçlarla kullanılır.
Kuruluşumuz farmasötikler kapsamında, yardımcı madde testleri arasında yönetim geliştirme optimizasyonu ve doğrulama hizmetleri de vermektedir. Bu çalışmalar esnasında yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve genel kabul gören test ve analiz yöntemlerine başvurulmaktadır.
Farmasötik yardımcı madde testleri arasında verilen yönetim geliştirme optimizasyonu ve doğrulama hizmetleri yanı sıra laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.