İyi Üretim Uygulamaları’nın (GMP, Good Manufacturing Practice) farmasötik sanayiine yönelik amaçları şu şekilde sıralanabilir:
Kısaca iyi üretim uygulaması, hem üretim aşamaları hem de kalite kontrol çalışmaları ile ilgili faaliyetleri içermektedir. Buna göre işletmede bütün üretim süreçleri dokümante edilmiş olmalı ve deneyimlerin ışığında sistematik olarak belli aralıklarla gözden geçirilmelidir. Bu sayede farmasötik ürünler sürekli olarak istenen spesifikasyonlara uygun ve kaliteli şekilde üretilmektedir.
İyi üretim uygulamaları için, gerekli tüm olanaklar, örneğin eğitimli ve deneyimli personel, uygun tesisler ve üretim alanları, uygun ekipman ve malzemeler, onaylanmış prosesler ve uygun depolama ve taşıma koşulları sağlanmış olmalıdır.
Esas olarak farmasötik sanayiine yönelik iyi üretim uygulamaları şu hususları garanti altına almış olmalıdır:
Kuruluşumuz farmasötikler kapsamında, aktif farmasötik bileşen testleri arasında farmasötik sanayiine yönelik İyi Üretim Uygulamaları (GMP) hizmetleri de vermektedir. Bu çalışmalar esnasında yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve genel kabul gören test ve analiz yöntemlerine başvurulmaktadır.
Aktif farmasötik bileşen testleri arasında verilen farmasötik sanayiine yönelik İyi Üretim Uygulamaları (GMP) hizmetleri yanı sıra laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.