Reçine, çamlar ve kozalaklar başta olmak üzere bazı ağaçların salgıladığı sarı renkli bir sıvıdır. Hoş kokulu bu sıvı madde, havadaki oksijen ile biraraya geldiği zaman sertleşmektedir. Ülkemizde en fazla çam ağaçlarının reçinesi bilinir. Reçine, katı veya yarı akışkan, organik bir salgı maddesidir. Reçinenin fosilleşmiş şekli, kehribar denilen bir hayli değerli bir taştır. Bu taş, çam ağaçlarının gövdesinden akan reçinenin toprağa karışarak burada uzun yıllar boyunca fosilleşmesi ile oluşmaktadır.
Ağaçların salgıdıkları reçine, büyük oranda ağacın kendisini iyileştirmek için salgıladığı bir maddedir. Bu şekilde ağaç kendini dış etkenlere karşı korumuş olmaktadır. Bir şekilde yaralanmış olan bölgede oluşan reçine, ağacı zararlı böceklere ve patojenlere karşı korumaktadır.
Reçine, günümüzde birçok sektörde kullanılmaktadır. Reçineyi toplamak için ağacın gövdesine çizik atılır ve buradan akan reçine özel bir kaba toplanır. Bu ham reçine bazı kimyasal işlemlerden geçirildikten sonra kullanılır hale getirilir. Reçine ısıtılınca yumuşayan ve kolay eriyen bir maddedir. Suda çözünmezler, çözünmesi için organik çözücüler kullanılır. Sanayide özellikle cila ve mürekkep yapımında ve boyacılıkta kullanılır. Ayrıca yaylı enstrümanlarda tellerin daha iyi ses vermesi için tellere sürülür.
Üretici firmaların üretim faaliyetlerini düzenlemeleri ve verimli çalışmaları için stok takibi ve gözetimi hizmetlerine ihtiyaçları bulunmaktadır.
Kuruluşumuz endüstriyel kimyasallar kapsamında, boyalar, yapıştırıcılar ve reçinelerin testleri arasında stok gözetim hizmetleri de vermektedir. Bu çalışmalar esnasında yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve genel kabul gören test ve analiz yöntemlerine başvurulmaktadır.
Endüstriyel kimyasallar kapsamında verilen boyalar, yapıştırıcılar ve reçineler stok gözetim hizmetleri yanı sıra laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.