Ergonomi çalışmaları ile, fizyolojik, psikolojik, sosyolojik, anatomik ve teknolojik bilgilerden yararlanarak, işletmelerde yapılan işlerin yapılabilirlik ve dayanılabilirlik sınırlarını tespit etmeye yönelik yöntemler geliştirilmektedir. Ergonomi bilim dalı, çalışan kişi, çalışma alanı ve çevresi ve kullanılan ekipman arasındaki ilişkileri inceleyen ve ortaya çıkacak muhtemel problemleri, anatomik, fizyolojik ve psikolojik bulgular eşliğinden çözmeye çalışan bir bilim dalıdır. Kısaca ergonomi, insan, makina ve çevre arasında uyum kurmaya çalışan bir bilim dalıdır. Bu çalışmalar ile birlikte, çalışma alanlarının düzenlenmesine yönelik olarak ortaya somut veriler konmaktadır.
Gelişmiş laboratuvarlar tarafından fiziksel faktör haritalandırması yapılırken işletme faaliyetlerinin çalışanlara ve çalışanların işletme faaliyetlerine uygun hale getirilmesine çaışılmaktadır.
Yapılan işin çalışanlara uyumunda şu faktörler iş budur:
Çalışanların yapılan işe uyumunda şu faktörler iş budur:
İşletmeler sürdürülebilir varlık gösterebilmek için, kalite, iş sağlığı ve verimlilik konularına daha fazla odaklanmak zorundadırlar. Bu açıdan gelişmiş laboratuvarlarda yapılacak haritalandırma çalışmalarının önemi çok fazladır. Laboratuvarımızda bu çerçevede fiziksel faktör haritalandırması hizmetleri de verilmektedir. Bu testlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanmış standartlar dikkate alınmaktadır.
Bütün çalışmalarımızda olduğu gibi haritalandırma çalışmalarında da hızlı, kaliteli, kati, güvenilir ve doğru sonuçlar vermek amacı ile laboratuvarımızda, deneyimli, eğitimli ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosu bulunmaktadır.
Fiziksel faktör haritalandırması hizmetleri dahil olmak üzere laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.