Bir yandan elektrik şebekatie bağlı yükleri, elektrik akımının beklenmedik etkilerinden korumak için, bir yandan da insanların can güvenliğini sağlamak için, iletken bölümlerin toprağa bağlanması gerekmektedir. Bu işlemlere basitçe topraklama denir. Elektrik sisteminde, kullanılan cihazlarda ve ekipmanlarda, izolasyonun açılması veya delinmesi gibi herhangi bir nedenle meydana gelebilecek tehlikeli bir durumda, kısa devre riskini ortadan kaldırmak için topraklama yapılmak zorundadır. Bu aynı esnada sistemin ve cihazların düzgün çalışması için de gereklidir.
Genelde farklı amaçlarla topraklama yapılmaktadır ve topraklama testleri de bu doğrultuda gerçekleştirilmektedir. Örneğin koruma topraklaması insanları tehlikeli dokunma gerilimlerinden korumak için yapılmaktadır. İşletme topraklaması, akım devresinin bir noktasının, cihazların ve elektrik sisteminin normal çalışması için yapılmaktadır. Fonksiyon topraklaması ise bir işletme elemanın fonksiyonunu yerine getirmesi için yapılmaktadır.
Çalışanların ve bireysel kullanıcıların can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından elektriksel güvenlik testlerinin yapılması büyük önem taşımaktadır. Laboratuvarımızda bu kapsamda olmak üzere topraklama testi hizmetleri de verilmektedir. Bu testlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanmış standartlar arasında başlıca şunlar dikkate alınmaktadır:
Laboratuvarımız, hızlı, kaliteli, kati, güvenilir ve doğru sonuçlar vermek amacı ile, deneyimli, eğitimli ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosu kurmuştur. Aynı zamanda güçlü bir teknolojik altyapıya sahiptir ve bunu sürekli geliştirmektedir. Topraklama testi hizmetleri dahil olmak üzere laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.