Ülkemizde içme sularında bulunan flor oranları çok yüksektir. Bu konuda gelişmiş ülkelerde içme suyularının florlanması konusunda son yıllarda daha fazla araştırma yapılmakta ve bu konu tartışılmaktadır. Örneğin Amerika’da içme sularına sodyum silikoflorür bileşiği katılırken, diş macunlarında sodyum florür bulunmaktadır. Bunların insan sağlığı üzerinde farklı etkileri bulunmaktadır.
Aslına bakılırsa flor, serbest halde bulunmayan ve zehirli ve tehlikeli elementler arasında görülen bir gazdır. 1950’li yıllardan beri florun diş sağlığı üzerinde olumu etklileri savunulmuştur. Ancak bugün insan vücudu için ne diş ne başka bir doku üzerinde yararlı bir etkisi yok. Bugün insan vücuduna girdiği zaman enzimleri yok ettiği biliniyor.
Florürün insan sağlığına bir dolaylı etkisi ise toprakta birikmesi. Atıksularla toprağa geçen florür miktarı buradan bitkilere geçmektedir. Toprakta yüksek miktarda florür varsa, bu bitkiler üzerinden yeniden insan vücuduna geri dönmektedir. Bu yüzden gelişmiş laboratuvarlarda gerçekleştirilen florür analizlerine önem verilmektedir.
Bugün artık insanlar doğanın korunması ve sağlıklı beslenme konusunda çok daha bilinçlidir. İşletmeler de rekabet edebilmek ve varlıklarını sürdürebilmek için daha kaliteli ve güvenilir üretim yapmak zorundadır. Bu nedenle gelişmiş laboratuvarlar tarafından yapılan toprak ve arıtma çamuru ölçümleri önemlidir. Laboratuvarımızda bu çerçevede florür analizi hizmeti de verilmektedir. Bu ölçümlerde yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan şu standartlar dikkate alınmaktadır:
Laboratuvarımız, hızlı, kati, güvenilir ve doğru sonuçlar verebilmek için, hem deneyimli, eğitimli ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna, hem de modern ölçüm cihazlarına sahiptir. Florür analizi hizmeti yanı sıra laboratuvarımızda başka ölçüm, test ve analiz çalışmaları da yapılmaktadır.