Suların ve atıksuların arıtılması konusunda sürdürülen birçok çalışma bulunmaktadır. Küresel ısınma, ekolojik dengenin bozulması ve iklim değişiklikleri gibi yerküreyi tehdit eden gelişmeler karşısında ülkelerin resmi ve özel kuruluşları üzerilerine düşeni yapmak zorundadır. Bu konularda biyolojik arıtma, çamur yönetimi, koku kontrol, kimyasal besleme ve dezenfeksiyon, durultma prosesi, ultrafiltrasyon membranları ve içme suyu arıtma sistemleri gibi çok sayıda proje üzerinde çalışmalar devam eder.. Örneğin biyolojik arıtma çalışmaları, bakteri ve başka mikroorganizmaların, karmaşık yapıda olan maddeleri parçalamaları ve daha basit ve kararlı maddelere dönüştürmeleri esasına dayanan bir bilim alanıdır.
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, ülkemizdeki yeraltı ve yerüstü su kaynakları varlıklarını korumak ve bunların verimli bir biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla 2004 yılında Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği çıkarılmıştır. Bu yönetmelik, su ortamlarının kalite yönünden sınıflandırılmasına, kullanım amaçlarına ve su kalitesinin korunmasına yönelik sınırlama ve yasakları kapsamaktadır. Aynı zamanda atıksuların boşaltım ilkelerini, boşaltım izni kritelerini, atıksu altyapı tesislerini ve su kirliliğini önlemek için yapılacak denetim ve gözetim esaslarını düzenler.
Laboratuvarımız, güçlü bir teknolojik altyapı ve eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere başlıca şu su ve atıksu ölçüm hizmetlerini verir.
Laboratuvarımız, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yukarıda sayılanlar dışında da ölçüm, test ve analiz hizmetleri vermektedir. Bütün bu çalışmalarda yürürlükte olan yasal düzenlemelere, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerine uymaktır.