Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ile işletmelerin havaya yaydıkları emisyonlar kontrol altına alınmak istenmiştir. Bu şekilde hem insan sağlığı hem de doğal çevre korunmuş olmaktadır. Söz konusu yönetmelik ekinde siyanürler üçüncü sınıfa giren inorganik maddeler arasında sayılmştır ve 25 g/saat veya üzerindeki emisyon debileri için en yüksek sınır değer 5 mg/Nm3 olarak tespit edilmiştir.
Siyanür, hidrosiyanik asit olarak da bilinir ve son derece zehirli bir maddedir. Hidrojen siyanür gaz formudur ve renksizdir. Sanayide birçok alanda siyanür kullanılmaktadır. Örneğin sentetik lastik ve bazı kimyasal maddelerin üretiminde, dericilikte, gübre yapımında, böcek ilaçları üretiminde, fotoğrafçılıkta, metalürji alanında siyanür kullanılmaktadır. Ancak dünyada üretilen siyanürün yüzde 20’lik bir kısmı madencilikte, özellikle de altın arama çalışmalarında kullanılmaktadır.
Laboratuvarımızda emisyon ölçümleri kapsamında çok sayıda ölçüm, test ve analiz hizmetleri sağlanmaktadır. Siyanür (CN) ölçüm ve analizi de bu hizmetlerden biridir. Bu ölçümler esnasında yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan başlıca şu standartlar esas alınmaktadır:
Laboratuvarımız, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir.