İşletme üst yönetimleri artık işletme için resmi bir sağlık, güvenlik ve çevre politikası belirlemek, belgelemek ve uygulamak zorundadır. Böyle bir politikanın başlıca hedefleri şunlardır:
İşletmenin hazırladığı sağlık, güvenlik ve çevre politikası, üst yönetim tarafından gerektiği sıklıkta gözden geçirilmeli ve gerekli durumlarda revize edilmelidir. Aynı zamanda tüm çalışanların politikalara kolayca erişebilmesi gerekmektedir.
Uygulanabilir sağlık, güvenlik ve çevre konularını belirlemek ve birbirleri ile ilişkili riskleri değerlendirmek için çeşitli bilgi kaynakları kullanılmaktadır. Örneğin, tehlike ve maruz kalma değerlendirmesi, risk değerlendirmesi, faaliyet izinleri, olay incelemeleri (çevresel olay araştırmaları, kök neden analizi ve trend analizi dahil), iç ve dış denetimler, güvenli olmayan çalışma koşullarına yönelik çalışanların geri bildirimleri, ortaya çıkan sorunlar, işletme hedefleri ve acil durum yönetimi bu kaynaklar arasındadır.
Uygulanabilir sağlık, güvenlik ve çevre yönleri belirlendikten sonra, mevcut kontrol önlemlerinin potansiyel etkilerini ve yeterliliğini belirlemek amacı ile riske dayalı bir değerlendirme yapılır. Riskleri kabul edilebilir seviyelere indirmek için ilave kontroller ve düzeltici faaliyetler gerekiyorsa, bunlar planlanır. Tüm faktörler sınıflandırılır, önem düzeyine ve kullanılabilir kaynaklara dayalı olarak önceliklendirilir.
Kuruluşumuz iş sağlığı ve güvenliği ve çevre yönetimi hizmetleri çerçevesinde sağlık, güvenlik ve çevre yönetimi hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve katitisiz bir biçimde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli hizmetler vermektedir.
İş sağlığı ve güvenliği ve çevre yönetimi hizmetleri çerçevesinde verilen sağlık, güvenlik ve çevre yönetimi hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka sağlık ve güvenlik hizmetleri de vermektedir.