Atık su arıtma çalışmaları, atık sulardan veya kanalizasyondan kontaminantları uzaklaştırmak ve çevre üzerinde minimum etkiye sahip su elde etmek ya da yeniden kullanmak üzere su döngüsüne geri dönüştürmek için gerçekleştirilen çalışmalardır.
Atık su, evsel, endüstriyel ve tarımsal faaliyetlerinden kaynaklanan sulardır. Kullanılan suyun kalitesi, bileşimi ve doğası değişmesi durumunda atık su haline gelmektedir. Genel olarak atık sular iki ana gruba ayrılmaktadır. Bir grup atık sular, evlerde tuvaletlerde, duşlarda veya lavabolarda kullanılan sulardır. Bir grup atık sular ise üretim, endüstriyel ve ticari faaliyetlerden kaynaklanan ve farklı bir kimyasal bileşime sahip olan sulardır.
Bu atık sular öncelikle bir atıksu arıtma tesisine boşaltılır. Burada atık sular önce ön arıtma denilen mekanik süreçlerden geçirilir. Bu süreçte büyüklü küçüklü bütün nesneler ayıklanır. Sonra atık su tanklara alınarak bir sonraki çökeltme aşamasına geçilir. Bu noktada birincil aşama tamamlanır ve atık su kirliliği düzeyi yüzde 60’a kadar iner.
Bundan sonraki süreç biyolojik artırmadır. Atık su arıtma tesisleri bu aşamada biyolojik olarak parçalanabilen organik maddeler, karbon ve fosfor kullanır. Ölü bakteri ve organik kalıntılar ardından tortuya dönüşür. Son aşama ise suyun derinlemesine denetlenmesidir. Bu süreçte kirlilik seviyesi analiz edilir ve arıtılmış su, evsel veya endüstriyel amaçlar için kullanılabilir duruma getirilir.
Bu çalışmalar gelişmiş labortauvarlar tarafından gözlenir ve gerekli test ve analizler yapılır.
Kuruluşumuz atık yönetimi ve ürünlerin çevresel güvenilirliği hizmetleri çerçevesinde atıksu arıtma hizmetleri de vermektedir. Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve katitisiz bir biçimde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli hizmetler vermektedir.
Atık yönetimi ve ürünlerin çevresel güvenilirliği hizmetleri çerçevesinde verilen atıksu arıtma hizmetleri yanı sıra kuruluşumuz başka çevre hizmetleri de vermektedir.