Çevresel sürdürülebilirlik dendiği zaman, çevre koşullarının kendi kendini yenileme gücünden ve yeteneğinden söz edilmektedir. Bunu sağlamak için örneğin yenilenebilir kaynaklar için hasat oranının, yenilenme oranını geçmemesi gerekmektedir. Buna sürdürülebilir verim denmektedir. Keza projelerden kaynaklanan atık üretim oranlarının, çevrenin özümseme kapasitesini aşmaması gerekmektedir. Buna sürdürülebilir atık bertarafı denmektedir. Ayrıca yenilenemeyen kaynaklar için yenilenemeyen kaynakların tükenmesi, onu ikame edecek yenilenebilir alternatiflerin geliştirilmesini gerektirmektedir.
Bu üç koşulu kapsayan çevresel sürdürülebilirlik kavramı, bütün dünyada geniş çapta kabul görmektedir. Özetlemek gerekirse, çevresel sürdürülebilirlik, yenilenebilir kaynak hasadı, kirlilik yaratma ve süresiz olarak sürdürülebilen yenilenemez kaynakların tükenme oranı demektir. Süresizlik devam edemeyecekse, o zaman bu kaynak sürdürülebilir olmamaktadır.
Aynı anda hem sürdürülebilir olmak hem de ekonomik büyüme göstermek, en azından önümüzdeki 50 yıl boyunca mümkün görülmemektedir. Bu yüzden herşeyden önce bu kavramların dünya standart sürdürülebilirlik tanımının yerini alması gerekmektedir. Sürdürülebilir bir sistemin destekleyeceği yaşam kalitesi seviyesi göz ardı edilmemelidir.
Kuruluşumuz, güçlü bir teknolojik altyapı ve eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile kalite, sağlık, güvenlik ve çevre hizmetleri kapsamında başlıca şu çevre hizmetlerini vermektedir:
Kuruluşumuz, işletmelerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yukarıda sayılanlar dışında da kalite, sağlık, güvenlik ve çevre hizmetleri vermektedir. Bütün bu çalışmalarda yürürlükte olan yasal düzenlemelere, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından yayınlanan standartlara ve dünyanın her yerinde kabul gören yöntemlere uyulmaktadır.