Birleşmiş Milletler, Gıda ve Tarım Örgütü, gıda güvenliği konusunu şu şekilde ele almaktadır: Gıda güvenliği, bütün insanların, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için gerekli besin ihtiyaçlarını sağlayacak yeterli, sağlıklı ve besleyici gıda maddelerine fiziki ve ekonomik açılardan erişiminin olması durumudur. Yani gıda güvenliğinden söz edebilmek için, gıda maddelerinin var olması, bunların erişilebilir olması, her daim bulunabilmesi ve yararlanılabilir olması gerekir. Gıda güvenliğini belirlemek için bakılacak ilk parametre gıda maddelerinin kalori (enerji) cinsinden değeridir. Bu parametre sadece potansiyel gıda güvenliği hakkında fikir vermektedir. Yani insanların sadece yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli olan enerjiyi esas alır. Ülkeden ülkeye tüketim dağılımı son derece dengesizdir. Bu durum dikkate alınarak hesaplanan gıda güvenliği ölçütü ise yetersiz beslenme düzeyidir. Dünya genelinde besin enerjisi arzı ile insanların yaşamak için gerek duyduğu besin enerjisi talebi oranı negatif bir seviyesinde dir. Bu oran 1990’lı yıllarında başında yüzde 15 civarında iken 2010’lu yılların başında yüzde 22 olmuştur.
Dünyanın birçok ülkatide yeterli beslenmeyen nüfus ve gıda güvenliği sorunu oldukça yüksek boyuttadır. Dünyanın büyük bir kesiminde gıda güvenliği açısından gıda arzı istikrarı, gıdaya erişim ve özellikle gıdanın paylaşımı konularında problemler sürmektedir.
Son yıllarda en büyük açlık sorunlarının yaşandığı Afrika kıtasında, ülkelerin gelirinde az da olsa bir artış ve bu paralelde gıda ve tarım ürünleri ithalatında bir yükseliş görülmektedir.
Gıda ve tarım ürünlerinin dış ticaretinde, özellikle dökme yüklerde gemilere yüklenen ürünlerin miktarı hesaplanırken, yaygın bir biçimde draft survey yöntemi kullanılmaktadır. Bu yöntem tamamen Arşimed’in hamamda bulduğu söylenen suyun kaldırma kuvveti ilkatie dayanmaktadır. Gemiler suya indirildikleri zaman belli bir suyun taşmasına neden olurlar. Bu taşan su esas alınarak geminin ağırlığı bulunmaktadır. Geminin yüklü ve boş durumlarındaki ağırlık farkı ise gemiye yüklenen ürünlerin ağırlığını vermektedir. Gözetim ve denetim kuruluşlarınde görevli denetçiler bu yöntemi kullanarak ürünlerin miktarını kolayca hesaplamaktadır.
Eğitimli ve deneyimli bir uzman kadroya ve güçlü bir teknik altyapıya sahip olan kuruluşumuz, tarım ürünleri, gübre ve katı kimyasal madde gözetim hizmetleri kapsamında talep eden müşterilerine draft survey hizmetleri de verir.