Gıda sektöründe üretimin yaklaşık yüzde 15’i ihraç edilmektedir. Bu nedenle geleneksel olarak bu sektör bir ihracatçı konumundadır. 2016 yılında yaklaşık 11 milyar Dolar ihracat gerçekleştirilmiştir ve en çok ihracat yapılan beşinci sektör konumundadır.
Gıda ve içecek sektörü, ülkemiz ekonomisinde önemli yapı taşlarından biridir. Üretim, yatırım ve istihdam yapısı ile oldukça dinamik bir sektördür. Üretim değeri, ihracat rakamları, istihdama sağladığı katkı ve dış ticareti karşılama oranı itibariyle ülkemizin önemli sektörlerinden biri olarak kabul edilir.
Ülkemizde toplam nüfusun neredeyse yarısı tarım kesiminde yer almaktadır. Bu kesim toplam üretimin yaklaşık yüzde 13’ünü gerçekleştirmektedir. Bu yüzden gıda ve tarım sektörleri sosyoekonomik açıdan da ekonomomiz için büyük öneme sahiptir.
Gıda maddelerinin insan yaşamında en temel ihtiyaç maddesi olması ve insanların sağlığı bakımından kritik önem taşıması, kaliteli ve hijyenik gıda üretimini bugünün en önemli konularından biri yapmıştır. Gıda ve tarım sektörlerinden elde edilecek kazanç, toplumun refahını, zenginliğini ve yaşam kalitesini arttırma konusunda ciddi bir potansiyele sahiptir. Bundan yararlanabilmek için gıda ve tarım sektörlerinde gösterilen faaliyetlerin bilim ve teknolojinin esaları doğrultusunda sürdürülmesi gerekir.
Gıda ve içecek sektörü, ülkemiz ihracatında önemli bir paya sahiptir. Dünya pazarlarında ülkemiz her geçen yıl daha etkin bir konuma gelmektedir. Üretim gücümüz, tarımsal üretime dayanmaktadır. Bugün Türkiye tarımsal hasılada dünyanın yedinci büyük tarım ülkesi konumundadır.
Bu rakamların daha ileri götürülmesi, dış ticarette çok daha kaliteli ve sağlıklı ürünlerin pazarlanmasına bağlıdır. Alıcı ve satıcı firmalar arasında güven oluşması konusunda ise gözetim ve denetim kuruluşlarına çok iş düşmektedir. Bu kuruluşların verdikleri gözetim ve denetim hizmetleri, tarafların birbirlerine güven duymalarına ve işlem hacimlerini arttırmalarına yaramaktadır.
Bu hizmetlerden biri de draught ve ullage survey hizmetidir. Draught survey ya da draft survey çalışması, gemilere yüklenen malların ağırlığını belirlemede baş vurulan bir yöntemdir. Aynı şekilde ullage survey hizmetleri de geminin taşıdığı yükün ağırlığını bulmak amacı ile yapılan bazı statik hesaplamalardır.
Tarafsız ve bağımsız bir hizmet veren kuruluşumuz, gıda ürünleri gözetimi hizmetleri kapsamında, talepte bulunan müşterilerine draught ve ullage survey hizmetleri de verir.