Malların depolanmasında en önemli konu güvenliktir. Bu sadece malların güvenliği açısından değil, iş sağlığı ve güvenliği açısından da önemli bir konudur.
Depolamanın, ısı, ışık, nem, alev, kıvılcım, titreşim, elektrik akımı ve kimyasal reaksiyon gibi durumlardan etkilenmeyecek şekilde yapılması gerekmektedir. Depolamada havalandırma imkanı çok önemlidir. Duvara ve zemine yakın yerlerde havalandırma güçlü değildir. İyi bir havalandırma için çatı, zemin ve duvarlardaki havalandırma açıklıkları birlikte kullanılabilir. Depolarda aydınlatma sistemlerinin bakım ve onarımına özen gösterilmelidir. Yükler, çeşit, ebat ve ağırlıklarına göre uygun şekilde ambalajlanarak depolanmalıdır. Depolarda aşırı yükleme olmamalı, yükler gelişigüzel istiflenmemeli, yükler arasında çalışma alanları bırakılmalı ve depo alanı hiçbir zaman düzensiz bırakılmaz.
Genel kural, tehlikeli maddeler taşıyan kaplar, düştükleri zaman zarar görmeyecekleri bir yükseklikte istiflenmelidir. İçinde yanıcı, yakıcı, zehirli, çok zehirli ya da oksitleyici maddeler bulunan kaplar son derece dikkatli istiflenmelidir.
Depoların çevresi tehlikeli veya acil bir durumda müdahale edilebilecek şekilde düzenlenmelidir. Depoların drenaj hatları, doğrudan toplama çukurlarına bağlanmalı, yağmur kanalı veya şehir pis su hattına bağlanmamalıdır. Aksi hale çevre kirliliği yaratılabilir. Burada biriken atıklar ayrıca bertaraf edilmelidir.
Taşıma ve depolama işlerinde güvenliği sağlamak ve riskleri önlemek için malların ambalajları üzerindeki etiketlerin anlamlarını iyi bilmek gerekir. Bu etiketler ürünlerin zehirli (T), çok zehirli (T+), zararlı (X), parlayıcı (F), çok parlayıcı (F+), oksitleyici (O), patlayıcı (E), aşındırcı (C) ya da çevre sağlığı için tehlikeli (N) olduğunu göstermektedir.
Depolama ve taşıma etiketleri ise genelde şu anlamları taşımaktadır: ısıdan koruyun, kanca kullanmayın, donmaktan koruyun, donmuş olarak muhafaza edin, düşürmeyin, kuru muhafaza edin, kırılacak eşya, dikkatli taşıyın, istiflemeyin, bozulan ve çürüyen madde, yuvarlamayın ya da ok yönü yukarıda olacak şekilde taşıyın.
Bazı kimyasal maddeler birarada depolanmamalıdır. Depolama çalışmalarında birbirleri ile reaksiyona girerler ve tehlike yaratırlar. Hangi tehlikli maddelerin birlikte depolanabileceğini veya depolanmasının uygun olmadığını göstreren cetveller dikkate alınmalıdır.
Depolanmaya yönelik yukarıda sayılan durumlar sadece başlıca örneklerdir. Bunlar dışında denetim çalışmaları kapsamına giren başka noktalar dabulunur.
Kuruluşumuz, birçok denetim hizmetleri arasında talep eden müşterilerine depolama ve istifleme denetimi hizmetleri de sunmaktadır.