Elektrikli ve elektronik cihazlar ve ekipmanlar üreren firmaların kullandıkları bazı kimyasal maddeler insan sağlığı ve çevre koşulları bakımından tehlikeli sonuçlar doğurmaktadır.
Genel olarak bakıldığında, civa, pillerde, sensörlerde, rölelerde ve floresan lambalarda kullanılmaktadır. Artı 6 değerlikli krom, krom kaplamalarda kullanılmaktadır. Polibromürlü bifenil maddeler alev almayı önleyici malzeme olarak kullanılmaktadır. Kadmiyum ise elektroliz kaplamalarda, plastik malzemelerde, NiCd pillerde ve sensörlerde kullanılmaktadır.
Bütün bu maddelerin belirlenmiş sınırlar altında kullanılmasını veya yerine başka maddelerin kullanılmasını sağlamak amacı ile Avrupa Birliği ülkelerinde 2003 yılında 2002-95-EC sayılı Bazı Zararlı Maddelerin Kullanılmasının Sınırlandırılması Direktifi çıkarılmıştır. Ülkemizde de bu direktif esas alınarak 2008 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, Elektrikli ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının Sınırlandırılmasına Dair Yönetmelik çıkarılmıştır. Bu yönetmelik daha çok EEE yönetmeliği olarak bilinmektedir.
Söz konusu yasal düzenlemelerin başlıca hedefi, elektrikli ve elektronik eşyaların üretiminden başlayarak kullanım ömrünü tamamlaması ve atık olmasına kadar insan ve çevre sağlığının korunmasıdır. Bu amaçla şu somut adımlar atılmıştır:
RoHS testleri ve belgelendirmesi yapılacak elektrikli ve elektonik ürünler, iş bu yönetmelikte şu şekilde yer almaktadır:
Kuruluşumuz, eğitimli ve deneyimli bir çalışan kadrosu ile RoHS Belgelendirme Sistemi belgelendirme hizmetlerini vermektedir.