EnglishArabicChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian
Belgelendirme

GMP Plus Belgelendirme Sistemi İşletmelere Ne Fayda Sağlar?

GMP Plus belgelendirmesi, yem sektöründe iyi üretim uygulamaları anlamını taşımaktadır. İlk Hollanda’da biraraya gelen yem sektörü işletmeleri tarafından oluşturulmuştur. Ancak ardından GMP Plus programına, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve temelleri Amerika’da atılan HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Sistemi ilkeleri ilave edilerek daha donanımlı bir belgelendirme sistemi haline getirilmiştir. Günümüzde GMP Plus Belgelendirme Sistemi, üretim çalışmalarından ürünlerin depolanmasına, nakliye işlemlerinden çalışanların ve tesislerin niteliklerine kadar bütün süreçlerin dokümante edilmesini gerektiren ve kapsamlı bir sistem haline gelmiştir.

GMP Plus Belgelendirme Sistemi İşletmelere Ne Fayda Sağlar?

GMP Plus Belgelendirme Sistemi’nin işletmelere sağladığı faydalar şu şekilde sayılabilir:

  • GMP Plus yem güvenliği belgesi, uluslar arası alanda kabul gören bir kalitenin doğrulanmasını sağlamıştır.
  • Yem sektöründe hem yerel hem de uluslar arası alanda ilgili başka standartları da kapsamaktadır.
  • Yem sektöründe, işletmelerin risk değerlendirme ve kaliteli üretim anlayışına odaklanmalarını sağlamıştır.
  • GMP Plus yem güvenliği belgelendirme sistemi, dünya genelinde bu konuda ortak bir dil oluşturmuştur.
  • Üretici firmalar dünyanın her yerinde pazarlara çıkma ve rekabet edebilme olanağı bulmuştur.
  • Üretici firmalar GMP Plus belgesi ile saygınlıklarını arttırmıştır.
  • GMP Plus Belgendirme Sistemi, diğer ulusal ve uluslar arası programlara uyumluluk göstermektedir.
  • Sistem, yem üretim zincirinde izlenebilir olmayı arttırmıştır.

Kısaca GMP Plus Belgelendirme Sistemi’nin amacı, güvenli, sağlıklı ve kaliteli hayvan yemleri üretilmesini ve bunların güvenli koşullarda hayvansal üretim yapan üreticilere ulaştırılmasını sağlamaktır.

GMP Plus standardı, aynı esnada Avrupa Birliği ülkelerinde yayınlanan direktiflere ve ürün güvenliği ile ilgili yasal düzenlemelere uygun tasarlanmıştır. Temelinde, 183/2005 sayılı yem hijyeni direktifi yer almaktadır. Bu direktif Avrupa Birliği ülkelerinde hijyen kodu olarak kabul görmektedir.

Bu arada Hollanda Gıda ve Tüketici Ürünleri Güvenliği Otoritesi de, dağıtıcı şirketlerin hayvan yemlerinde güvenilirliği ve kaliteyi korumak amacı ile GMP Plus belgesine sahip olmalarını istemektedir. Aslında hayvan yemlerinde güvenilirlik ve kalite hedefleri, yem zincirinde yer alan bütün işletmeler için geçerlidir.

Kuruluşumuz, eğitimli ve deneyimli bir çalışan kadrosu ile GMP Plus Belgelendirme Sistemi belgelendirme hizmetlerini vermektedir.